Fire!
  • 1. Our town has a ______ for teens that says they must not be out without an adult after 10:00 P.M.
A) brigade
B) ventilate
C) dedication
D) curfew
  • 2. When Jamie burned the cookies, she opened the windows to ______ the house.
A) billow
B) ventilate
C) brigade
D) flammable
  • 3. When there is not rain for a long time, grass and leaves become dry and ______.
A) curfew
B) billowing
C) ventilate
D) flammable
  • 4. His _____ to the project enabled us to finish ahead of our schedule.
A) curfew
B) brigade
C) dedication
D) decree
  • 5. As we drove down the road, we saw thick smoke _____ from a car.
A) flammable
B) curfew
C) famine
D) billowing
  • 6. Several members of the fire _____ are volunteers who work only on weekends.
A) brigade
B) dedication
C) ventilate
D) trickle
  • 7. What is this selection mostly about?
A) a day in the life of one important firefighter
B) firefighting now and long ago in the United States.
C) the importance of fire department equipment
D) the dangers of firefighting
  • 8. There are _____ firefighters in the United States.
A) over a million and a half
B) twenty five
C) over ten million
D) under ten thousand five hundred
  • 9. Every fire department does things their own way, but they all agree that the job is _____.
A) too boring to work there a long time
B) never exciting
C) always challenging
D) too hard to handle
  • 10. Who is in charge of the firefighting crew during a "worker"?
A) a driver
B) a back-stepper
C) an officer
D) a firefighter
  • 11. According to the selection, a rig is the name of the _____.
A) firehouse pole
B) fire truck
C) fire alarm
D) firefighting equipment
  • 12. What is the first thing a firefighter does when getting to work?
A) shops for groceries and prepares dinner.
B) attends a training session.
C) gets his or her gear in order and sets it up next to the fire truck.
D) makes his or her bed and cleans the station house.
  • 13. What does the word overhaul mean to firefighters?
A) The townspeople form a bucket brigade.
B) The fire is starting again.
C) The ashes must be soaked until they are cold.
D) The fire is almost out.
  • 14. What's one reason towns burned id one house caught fire in the 1600's?
A) They built their houses out of flammable material
B) They didn't have firefighters back then.
C) They built their houses too quickly and sloppily.
D) They didn't understand the causes of fire.
  • 15. Why were children part of the firefighting force in the 1600's?
A) It took the whole town to put out fires.
B) All children were required to work.
C) Every house had a bucket hanging next to the door.
D) Windows in houses were too small for adults.
  • 16. In the 1600's, why did the town elders order a curfew for the citizens?
A) People needed to be off the streets during the night.
B) Firefighters were not available during the night.
C) People needed to sleep all night.
D) Fires often occurred between 9:00 pm and 4:30 am.
  • 17. Why was a "rattle watch" necessary in cities long ago?
A) to warn people if a fire broke out at night.
B) to stop any fires that started during the night
C) to tell what time it was
D) to protect the streets from robbers at night
  • 18. Who invented the first fire department?
A) George Washington
B) Paul Revere
C) Benjamin Franklin
D) Thomas Jefferson
Students who took this test also took :

Answer Key

1.D   2.B   3.D   4.C   5.D   6.A   7.B   8.A   9.C   10.C   11.B   12.C   13.C   14.A   15.A   16.D   17.A   18.C  

Created with That Quiz — the math test generation site with resources for other subject areas.