Holes Chapters 1-5 Test
  • 1. Camp Green Lake is
A) a big dry lake where rattlesnakes and scorpions live
B) a cool, shady lake with shade trees surrounding it
C) one of the largest lakes in Texas
  • 2. Campers DON'T want to get bitten by a ---------, even if it means they would be allowed to spend time recovering in the tent, instead of having to dig a hole out on the lake.
A) yellow-spotted lizard
B) scorpion
C) rattlesnake
D) spider
  • 3. Stanley Yelnats was given the choice to
A) work at the community center for the entire summer or go to Camp Green Lake
B) complete 60 hours of community service or go to Camp Green Lake
C) complete 60 hours of community service or go to jail
D) go to jail or go to Camp Green Lake
  • 4. The difference between Camp Fun and Games and Camp Green Lake was that
A) at Camp Fun and Games campers lived in tents and at Camp Green Lake campers lived cabins
B) Camp Fun and Games had soccer and Camp Green Lake had swimming
C) Camp Fun and Games was imagined and Camp Green Lake was real
  • 5. What does Stanley look like?
A) thin
B) overweight
C) small and petite
D) tall
  • 6. Stanley's father is
A) a gypsy
B) a farmer
C) a musician
D) an inventor
  • 7. What was special about Stanley's name?
A) It was the first time anyone in his family had ever been named Stanley.
B) It was given to him by Kate Barlow.
C) It was spelled the same frontward and backward
  • 8. Stanley's trip to Camp Green Lake was
A) a hot nine hour long trip
B) a two day trip up a winding mountain passageway
C) very short, only 15 minutes
D) a nice coastal trip
  • 9. Why did Mr. Sir eat so many sunflower seeds?
A) Mr. Sir wanted to be a professional baseball player and baseball players eat sunflower seeds
B) Sunflower seeds were given to Camp Green Lake by the government which made them plentiful.
C) Mr. Sir believed sunflower seeds were good for his health
D) Mr. Sir ate sunflower seeds in place of smoking.
  • 10. Stanley's work and resting clothes were rotated every
A) day
B) month
C) three weeks
D) three days
  • 11. Why did Camp Green Lake have no guard towers or electric fences?
A) Guns were used to shoot runaways
B) There was no water for 100 miles and so running away would be suicide.
C) Mines were planted around the perimeter of the camp
  • 12. All the campers had
A) nicknames
B) blisters
C) cool clothes
D) extra food and water
  • 13. Which question does Chapters 1-5 answer?
A) Will Stanley make friends at Camp Green Lake?
B) Will Stanley's father invent a way to recycle old sneakers?
C) Will Stanley have trouble digging a five-foot deep hole?
D) Did Stanley commit the crime for which he was convicted?
  • 14. Which sentence from Holes supports the conclusion that the temperature at Camp Green Lake is exceedingly hot?
A) The only trees are two old oaks on the eastern edge of the "lake".
B) The campers are forbidden to lie in the hammock.
C) There once was a very large lake here, the largest lake in Texas.
D) During the summer the daytime temperature hovers around ninety-five degrees in the shade-if you can find any shade
  • 15. Which statement from Holes is an opinion?
A) Stanley's father was also named Stanley Yelnats.
B) When Stanley was younger he used to play with stuffed animals and pretend the animals were at camp.
C) Stanley was not a bad kid.
D) Stanley Yelnats was the only passenger on the bus, not counting the driver or the guard.
Students who took this test also took :

Answer Key

1.A   2.A   3.D   4.C   5.B   6.D   7.C   8.A   9.D   10.D   11.B   12.A   13.D   14.D   15.C  

Created with That Quiz — the site for test creation and grading in math and other subjects.