Author's Purpose
  • 1. An article about how jeans are made.
A) To inform
B) To entertain
C) To persuade
  • 2. A story about what you will need to go on a camping trip.
A) To persuade
B) To entertain
C) To inform
  • 3. A poem about the circus.
A) To inform
B) To persuade
C) To entertain
  • 4. A speech about going to school four days a week is a good idea.
A) To inform
B) To persuade
C) To entertain
  • 5. An article about why people should always pay their taxes.
A) To entertain
B) To persuade
C) To inform
  • 6. A story about a princess marrying a prince.
A) To inform
B) To entertain
C) To persuade
  • 7. Don't you trust me?
A) To inform
B) To persuade
C) To entertain
  • 8. A story about two dogs riding a bus.
A) To inform
B) To persuade
C) To entertain
  • 9. A news report about recycling and how it helps save the earth.
A) To entertain
B) To inform
C) To persuade
  • 10. Washing hands can prevent illness.
A) To entertain
B) To inform
C) To persuade
Students who took this test also took :

Answer Key

1.A   2.C   3.C   4.B   5.B   6.B   7.B   8.C   9.B   10.B  

Created with That Quiz — where a math practice test is always one click away.