A Very Important Day
  • 1. We received a _____ of appreciation when we helped clean up our playground.
A) certificate
B) examiner
C) resounded
D) petitioner
  • 2. The children's voices _____ in the quiet of the night as they sang for the outdoor concert.
A) implored
B) obliged
C) aplogized
D) resounded
  • 3. Jason _____ to Lil when he accidentally stepped on her toes.
A) resounded
B) obliged
C) enriched
D) apologized
  • 4. My father had to go before an _____ to pass a test to become an interpreter in the United Nations.
A) petitioners
B) examiner
C) brigade
D) enrich
  • 5. The courtroom had many _____ waiting to plead their cases.
A) obliged
B) certificates
C) petitioners
D) curfews
  • 6. Mrs. Brown felt _____ to return the favor when her friend treated her to lunch.
A) obliged
B) apologized
C) resounded
D) examiner
  • 7. Laurie added more cinnamon to her pie to _____ its flavor.
A) apologize
B) certificate
C) enrich
D) examiner
  • 8. Why is it hard for people to arrive at the courthouse on time?
A) The subway is not running.
B) The weather is bad.
C) New York is a big city
D) The courthouse is hard to find.
  • 9. The author doesn't tell why people are going to the courthouse until the end of the story because she _____.
A) doesn't think anyone will notice
B) wants to keep the reader in suspense
C) left it out accidentally
D) hasn't decided where the people will go
  • 10. What do all the characters in the story have in common?
A) They all love snow and storms.
B) Today is the first time they have seen snow.
C) They all live in different American cities.
D) They all come from countries other than the United States.
  • 11. What happens after the examiner announces that the petitioners have qualified for citizenship?
A) They join the judge in "The Star-Spangled Banner."
B) They celebrate with their friends.
C) They take the oath of citizenship.
D) They get their certificate of citizenship.
  • 12. What is the purpose of repeating the oath of citizenship?
A) to swear loyalty to the United States
B) to give people a chance to practice their English
C) to make many voices sound as one
D) to determine whether or not the people understand English
  • 13. What tradition is the judge talking about when he speaks to the new citizens?
A) Most Americans have come from somewhere else.
B) People from other countries come to the United States each year.
C) Many people have learned the oath of citizenship.
D) Becoming a citizen is a very important event.
  • 14. The characters in this selection become citizens by having an American court issue an order because_____.
A) they do not have much money
B) they were not born in America
C) they are not old enough
D) they do not speak English
  • 15. Before Miguel left home to go downtown he _____.
A) put a sign on their front door
B) helped his father light a fire in the fireplace
C) played with some snow
D) made a present for his mother
  • 16. What is one reason Pedro's father goes up on the deck of the ferry?
A) because he wanted to enjoy the warm weather
B) so the children would not be up there alone
C) so he could talk to the captain of the ferry
D) because the little ones are crying
  • 17. Why do you think everyone stood up and joined the judge in the Pleadge of Allegiance?
A) to show they are proud to be American citizens
B) because the room was crowded and many people were already standing
C) because they had small American flags to hold
D) to practice saying the Pledge of Allegiance in case it is required on the test
  • 18. When the examiner called each name, the person ______.
A) left the room
B) came forward to receive their certificate
C) waved the American flag
D) shook the judge's hand
Students who took this test also took :

Answer Key

1.A   2.D   3.D   4.B   5.C   6.A   7.C   8.B   9.B   10.D   11.C   12.A   13.A   14.B   15.C   16.B   17.A   18.B  

Created with That Quiz — where test making and test taking are made easy for math and other subject areas.