Alg. I Percent Problems is/of=%/100
Contributed by: Crouch

  • 1. Write 0.52 as a percent.
A) 0.52%
B) 52%
C) 520%
D) 5.2%
  • 2. Write 0.375 as a percent
A) 37.5%
B) 0.375%
C) 0.0375%
D) 375%
  • 3. Write 45% as a decimal.
A) 0.045
B) 0.45
C) 4.5
D) 4500
  • 4. Write 5% as a decimal.
A) 0.005
B) 500
C) 50
D) 0.05
  • 5. Find 40% of 216.
A) 83
B) 78
C) 12
D) 86.4
  • 6. Find 90% of 345.
A) 310.5
B) 250
C) 275
D) 315.1
  • 7. 24 is what percent of 32?
A) 0.45%
B) 60%
C) 75%
D) 12%
  • 8. What percent of 25 is 23?
A) 92%
B) 80%
C) 100%
D) 7%
  • 9. 42 is 12% of what number?
A) 350
B) 100
C) 89
D) 250
  • 10. 28 is 35% of what number?
A) 10
B) 80
C) 8
D) 0.8
  • 11. Estimate a 15% tip for a bill totaling $68.50.
A) $6.85
B) $12
C) $4.56
D) $10.25
  • 12. The price of a coat is $114 before sales tax. The sales tax is 7%. Find the total cost of the coat.
A) $121.98
B) $130
C) $700
D) $7.98
  • 13. Your haircut costs $12.50. How much would a 15% tip be?
A) $3.00
B) $1.88
C) $14.23
D) $2.00
  • 14. A shirt costs $25.79. Sales tax on the shirt is $1.29. What is the sales tax rate?
A) 5%
B) 20%
C) 3%
D) 7%
  • 15. What is 36% of 90?
A) 125
B) 28.8
C) 32.4
D) 40
  • 16. What percent of 90 is 36?
A) 12%
B) 250%
C) 33%
D) 40%
  • 17. 48% of what number is 60?
A) 40
B) 80
C) 125
D) 120
Students who took this test also took :
Alg. i proportions & ratios
Pecent of Change, discounted price, and total price
Percents and proportions

Answer Key

1.B   2.A   3.B   4.D   5.D   6.A   7.C   8.A   9.A   10.B   11.D   12.A   13.B   14.A   15.C   16.D   17.C  

Created with That Quiz — a math test site for students of all grade levels.