Fractions Exam
Contributed by: Ambrose IV

  • 1. 11/13 + 5/13 =
A) 8/13
B) 6/13
C) 16/26
D) 1 3/13
  • 2. 7/16 - 5/16 =
A) 1/8
B) 2/32
C) 2/0
D) 2/16
  • 3. 5/8 + 3/8 =
A) 1
B) 4/4
C) 2/2
D) 8/8
  • 4. 7/12 - 5/12 =
A) 1
B) 2/12
C) 12/12
D) 1/6
  • 5. 2/3 + -1/6 =
A) 1/6
B) 3/6
C) 1/3
D) 1/2
  • 6. 3/5 x 5/6 =
A) 2/1
B) 18/25
C) 15/30
D) 1/2
  • 7. 3/7 x -2/9 =
A) 6/73
B) -6/73
C) 1/2
D) 73/6
  • 8. 12/15 divided by 3 =
A) 45/12
B) 15/4
C) 4/15
D) 12/45
  • 9. 7/8 + 5/8 =
A) 12/8
B) 3/2
C) 1 1/2
D) 12/16
  • 10. 5 1/5 - 3 4/5 =
A) -1 2/5
B) 1 2/5
C) 1/9
D) 9
  • 11. 9/10 - 5/6 =
A) 3/4
B) 4/4
C) 1/15
D) 4/60
  • 12. 2/5 - 3/7 =
A) -1/35
B) -1/2
C) 1/35
D) 5/12
  • 13. 4 1/4 + 3 7/8 =
A) 7 8/12
B) 8 1/8
C) 7 2/3
D) 5
  • 14. 7/8 x 3/14 =
A) 3/16
B) 21/112
C) 10/8
D) 3/24
  • 15. 5 x -3 1/4 =
A) -16 1/4
B) -60/4
C) 16 1/4
D) -15
  • 16. 5/9 divided by 2 =
A) 5/18
B) -3
C) 2.5/4.5
D) 10/32
  • 17. -7/12 divided by 2/3 =
A) -14/36
B) -7/8
C) -8/7
D) -7/18
  • 18. 4 1/8 divided by -1 1/3 =
A) -4 3/8
B) -3 3/32
C) 165/24
D) 165/8
  • 19. Reduce 12/24
A) 6/12
B) 12/24
C) 3/4
D) 1/2
  • 20. Write as improper -3 4/5
A) -3 4/5
B) -19/5
C) -7/5
D) 19/5
  • 21. Write as improper 5 7/8
A) 35/8
B) 8/47
C) 8/35
D) 47/8
  • 22. Reduce 500/1500
A) 100/300
B) 5/15
C) 50/150
D) 1/3
  • 23. Write as a mixed number -17/5
A) -3 2/5
B) 3 2/5
C) -2/10
D) -3 4/5
  • 24. Write as a mixed number 35/5
A) 2/14
B) 7/5
C) 5/7
D) 7
  • 25. 4/8 divided by 3/8
A) 7/8
B) 12/64
C) 4/3
D) 1 1/3
Students who took this test also took :
Order of Operations
Adding and subtracting integers
Multiplying and dividing integers

Answer Key

1.D   2.A   3.A   4.D   5.C   6.D   7.B   8.C   9.C   10.B   11.C   12.A   13.B   14.A   15.A   16.A   17.B   18.B   19.D   20.B   21.D   22.D   23.A   24.D   25.D  

Created with That Quiz — a math test site for students of all grade levels.