Sign of the Beaver Chapters 1-6
Contributed by: Littlefield

  • 1. What is the setting at the beginning of the book?
A) The wilderness, just after his father left him alone.
B) The family is on a boat on their way to America.
C) They are very close to an Indian village.
D) Quincy, Massachusetts, right before he and his father left on their trip.
  • 2. Knowing that Matt had a knot in his stomach, what does that mean?
A) He has a stomach bug because he ate a poisonous plant.
B) He is kind of nervous and scared.
C) He is very hungry.
D) His pants are too small and they hurt his stomach.
  • 3. Matt's father took Matt's old "blunderbuss." What did he take?
A) a garden tool
B) a gun
C) a watch
D) a map
  • 4. What is a treaty?
A) A treaty is a sign in the forest.
B) It is a type of tool used for hunting.
C) It is small light for a cabin.
D) It is an agreement between two people.
  • 5. What did Matt use for the task of "chinking"?
A) cement
B) rocks
C) puddy
D) clay
  • 6. If Matt met an Indian, his father told him that he should speak to him just the same as.....
A) his teacher at school.
B) his minister back home.
C) he would to a policeman.
D) his mother at home.
  • 7. What was Matt doing when an unannounced stranger showed up?
A) He was waiting for his supper to cook.
B) He was cleaning out his living room.
C) He was playing Guitar Hero on his Xbox.
D) He was tending to the garden.
  • 8. What did he serve Ben?
A) fish
B) stew
C) hamburger
D) eggs and bacon
  • 9. What is a deacon?
A) a man who works in a bank
B) a leader in a church
C) a small animal found in Maine
D) a small bird
  • 10. What is a hunch?
A) a bow
B) a gut feeling
C) tool used for gardening
D) a kind of rifle
  • 11. If you are deprived of something, you are.....
A) find things easily
B) looking for a friend
C) running very quickly
D) going without it
  • 12. What was tracked all over the floor of the cabin?
A) Flour
B) Salt
C) Stew
D) Honey
  • 13. How did the bear get into his cabin?
A) The bear broke the window and came in.
B) The bear climbed down through the chimney.
C) Matt accidentally left the door open.
D) Matt neglected to bar the door.
  • 14. Who brought the bees to America?
A) the colonists
B) the Indians
C) no one really knows
D) the Mexicans
  • 15. How many times did Matt think he would get stung when he tried to get honey from the bees?
A) just once or twice
B) maybe three times
C) a lot
D) not at all
  • 16. What did Matt lose while he was running from the bees?
A) his Playstation 2
B) his gun
C) his boot
D) his fishing rod
  • 17. What are chores?
A) insects
B) small jobs
C) fish
D) bills
  • 18. What was the old Indian's name?
A) Nda
B) Pewter
C) Saknis
D) Skitcher
  • 19. What are moccasins?
A) shoes made by an Indian
B) shoes made out of an animal's hoof
C) shoes made out of an animal's hide
D) shoes made out of wood
  • 20. What state is Matt's family from?
A) Maine
B) Massachusetts
C) New York
D) Rhode Island
Students who took this test also took :

Answer Key

1.A   2.B   3.B   4.D   5.D   6.B   7.A   8.B   9.B   10.B   11.D   12.A   13.D   14.A   15.A   16.C   17.B   18.C   19.C   20.B  

Created with That Quiz — where a math practice test is always one click away.