WWI History Test #1
Contributed by: Crawford

  • 1. What year did First World War start?
A) 1914
B) 1918
C) 1919
D) 1916
  • 2. What date ended the First World war?
A) Nov. 13, 1918
B) Nov. 11th ,1918
C) Nov. 11th, 1919
D) Nov. 13th, 1919
  • 3. What year was Mr. Crawford born?
A) 1977
B) 1942
C) 1964
D) 1987
  • 4. What was the flashpoint that started the first World War?
A) Death of Gavrilo Princip
B) Murder of Arch Duke Franz Ferdinand
C) Homer Simpson pressed the meltdown button at the nucular plant
D) Murder of President J. F. Kennedy
  • 5. What countries make up the triple entente?
A) England, France, YVdeinussia
B) Italy, Germany, Austria-Hungary
C) Russia, France, Canada
D) Italy, France, England
  • 6. What countries make up the triple alliance?
A) Italy, Germany, Austria-Hungary
B) Italy, France, England,
C) England, France, Russia
D) Russia, France, Canada
  • 7. What country are the members of the Black Hand Society from?
A) Czechoslovakia
B) Germany
C) Sweeden
D) Serbia
  • 8. What WWI battle did Canada make its name in due to its strategic planning?
A) Vimy Ridge
B) Sommes
C) Ypres
D) Passchendale
  • 9. In what battle did the German Army first use Mustard gas as a weapon of war?
A) Vimy Ridge
B) Ypres
C) Sommes
D) Passchendale
  • 10. What year did American Troops enter the conflict and why?
A) 1915. Sinking of the Titanic
B) 1917. Sinking of the SS Edmond Fitzgerald
C) 1917. Sinking of the SS Lusitannia
D) 1918. Sinking of the SS Minnow
  • 11. What is a German U boat?
A) Submarine
B) Navy Destroyer
C) U shaped rubber dingy
D) Ocean troop carrier
  • 12. How many Kills does it take to become an (fighter pilot) ACE?
A) 5
B) 50
C) 25
D) 15
  • 13. How many kills did Billy Bishop record?
A) 82
B) 71
C) 72
D) 61
  • 14. What neutral country did Germany invade to trigger Canada's involvement?
A) Serbia
B) Austria-Hungary
C) Switzerland
D) Belgium
  • 15. Who was credited with shooting down the infamous RED BARRON?
A) Capt. Roy Brown
B) General Hocksteder
C) Col. Polo Saunders
D) Billy Bishop
  • 16. What what were common everyday problems soilders in the trenches had to endure.
A) Rats, Lice, Musterd sandwiches, Mud
B) Rats, Lice, Musterd gas, Clean drinking water
C) Rats, Lice, Musterd gas, Lunches
D) Rats, Lice, Musterd gas, Mud
  • 17. What was conscription?
A) Voulunteering for service
B) Medicine given to troops for trench foot
C) Medicine given to troops for trench mouth
D) Forced Service
  • 18. What country was the treaty that ended the first world war signed in?
A) Belgium
B) France
C) Slobovia
D) Germany
  • 19. Who wrote "In Flanders Fields"?
A) John McCrae
B) John McKHVW[`ade
C) John Baptiste
D) John Lennon
  • 20. How many Canadian troopd died in the First World War?
A) 78,000
B) 63,000
C) 79,000
D) 64,000
  • 21. What battle was on July 1st 1916?
A) Battle of Flanders Field
B) Ypres
C) Beaumont Hamel
D) Iwo Jima
  • 22. What British colony lost many of its volunteers at the Battle of Beaumont QN\]_famel?
A) Scotland
B) New Zeland
C) Newfoundland
D) Wales
  • 23. Who led all Four Canadian Divisions at the Battle of Vimy Ridge?
A) General Joseph Stalin
B) General. Aurther Curry
C) General Ryan Smyth
D) General Justin Papineau
  • 24. What rank was Adolf Hitler during the first World war (in the Austrian Army)?
A) General
B) Field Marshall
C) Corpral
D) Captain
  • 25. Who was the last soilder killed in the first World War?
A) John Lennon
B) Joseph Stalin
C) Long John Silver
D) John Price
Students who took this test also took :
Park east asia
Holt world history chapter 4 section 2
Week 14 matching

Answer Key

1.A   2.B   3.C   4.B   5.A   6.A   7.D   8.A   9.B   10.C   11.A   12.A   13.C   14.D   15.A   16.D   17.D   18.B   19.A   20.B   21.C   22.C   23.B   24.C   25.D  

Created with That Quiz — the math test generation site with resources for other subject areas.