Math Unit 1 Test
Contributed by: Woodland

  • 1. Is 24 an even or an odd number?
A) Odd
B) Even
  • 2. Which of the following is an odd number?
A) 126
B) 4
C) 13
D) 12
  • 3. The factors of 24 are...
A) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 12, 24
B) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 12, 24
C) 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12, 24
D) 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 24
  • 4. Which of the following numbers is NOT a prime number?
A) 3
B) 2
C) 4
D) 5
  • 5. The prime factorization of 24 is...
A) 2 * 12
B) 2 * 2 * 2 * 2 * 2 * 2 * 2 * 2 * 2 * 2 * 2 * 2
C) 2 * 2 * 2 * 3
D) 2 * 2 * 6
  • 6. 72 =
A) 72
B) 14
C) 49
D) 9
  • 7. 92 =
A) 18
B) 11
C) 81
D) 92
  • 8. 62 =
A) 8
B) 36
C) 12
D) 62
  • 9. 52 =
A) 7
B) 10
C) 52
D) 25
  • 10. 102 =
A) 20
B) 12
C) 100
D) 102
  • 11. 82 =
A) 16
B) 8 * 8
C) 88
D) 8 + 8
  • 12. Which number is a composite number?
A) 31
B) 13
C) 25
D) 5
  • 13. A prime number always...
A) has only two factors
B) is divisible by 3
C) is a square number
D) is an odd number
  • 14. Which of the following statements is true about even numbers?
A) they always have the number 2 as a factor
B) they can never be divisible by 3
C) they are never prime numbers
D) they are always square numbers
  • 15. The number 1 is...
A) Prime
B) Both Prime and Composite
C) Neither Prime nor Composite
D) Composite
  • 16. One of the factors of 22 is...
A) 3
B) 12
C) 4
D) 11
  • 17. How many factors does the number 23 have?
A) 4
B) 8
C) 6
D) 2
  • 18. How many factors does the number 9 have?
A) 3
B) 4
C) 5
D) 2
  • 19. A composite number always...
A) is not divisible by 3
B) has more than two factors
C) is a square number
D) is an even number
  • 20. Which number is NOT a factor of 26?
A) 13
B) 3
C) 1
D) 2
Students who took this test also took :
Divisibility Rules for 3 (2:00)
Rational or irrational numbers
(math) compare fractions

Answer Key

1.B   2.C   3.C   4.C   5.C   6.C   7.C   8.B   9.D   10.C   11.B   12.C   13.A   14.A   15.C   16.D   17.D   18.A   19.B   20.B  

Created with That Quiz — the site for test creation and grading in math and other subjects.