Grammar Subject / Predicate
Contributed by: Adler

  • 1. In the following quiz, read the sentence and then answer the question
A) I am confused
B) I understand
C) I need to go eat dinner
D) I have no idea what to do
  • 2. The cat ate a lot of sandwiches. In the sentence the simple subject is.....
A) cat
B) sandwiches
C) Jack
D) ate
  • 3. The cat ate a lot of sandwiches. In the sentence the simple predicate is.......
A) cat
B) a lot
C) sandwiches
D) ate
  • 4. While at the store, Randy bought some candy. In the sentence the simple subject is.....
A) candy
B) Randy
C) store
D) bought
  • 5. While at the store, Randy bought some candy. In the sentence the simple predicate is .....
A) bought
B) a lot
C) while
D) candy
  • 6. Rodney was eating pineapple that was rotten. In the sentence the simple subject is.......
A) Rodney
B) pineapple
C) rotten
D) eating
  • 7. Rodney was eating pineapple that was rotten. In the sentence the simple predicate is .......
A) rotten
B) eating
C) was
D) was eating
  • 8. Jim Sawyer threw the ball down the street. In the sentence the simple subject is .......
A) street
B) ball
C) Jim Sawyer
D) Jim
  • 9. Jim Sawyer threw the ball down the street. In the sentence the simple predicate is......
A) threw
B) the
C) street
D) down
  • 10. While at the fair, Rusty Rhodes was singing in the choir. In the sentence the simple subject is.....
A) choir
B) singing
C) fair
D) Rusty Rhodes
  • 11. While at the fair, Rusty Rhodes was singing in the choir. In the sentence the simple predicate is.....
A) singing
B) was
C) was singing
D) fair
Students who took this test also took :
Subject/Predicate
Grammar noun,verb, adjective, quotes, caps
Author's Purpose

Answer Key

1.B   2.A   3.D   4.B   5.A   6.A   7.D   8.C   9.A   10.D   11.C  

Created with That Quiz — the math test generation site with resources for other subject areas.