3rd Grade Types of Sentences (Declarative, Imperative, etc.)
Contributed by: Littlefield

  • 1. An interrogative sentence ends with a (an) ____.
A) Exclamation Mark
B) Question Mark
C) Period
  • 2. A declarative sentence ends with a (an) ____.
A) Question Mark
B) Period
C) Exclamation Mark.
  • 3. An exclamation sentence end with a (an) ____.
A) Question Mark
B) Period
C) Exclamation Mark
  • 4. An imperative (command) sentence ends with a (an) ____.
A) Exclamation Mark
B) Question Mark
C) Period
  • 5. A statement (declarative) ends with a (an) ___.
A) Question Mark
B) Exclamation Mark
C) Period
  • 6. A command (imperative) ends with a (an) ___.
A) Period
B) Exclamation Mark
C) Question Mark
  • 7. Where are you going___
A) !
B) ?
C) .
  • 8. I am hungry for pizza___
A) !
B) .
C) ?
  • 9. Look out for that falling rock___
A) ?
B) !
C) .
  • 10. Go to your computer and work___
A) !
B) .
C) ?
Students who took this test also took :
Measurement Quiz One
4th Grade -- Reading/LA 2009 part c
reading spi 0501.8.7

Answer Key

1.B   2.B   3.C   4.C   5.C   6.A   7.B   8.B   9.B   10.B  

Created with That Quiz — where test making and test taking are made easy for math and other subject areas.