Types of sentences (difficult)
  • 1. Did you finish your homework last night?
A) Declarative
B) Exclamatory
C) Interrogative
D) Imperative
  • 2. Watch the ball.
A) Interrogative
B) Imperative
C) Exclamatory
D) Declarative
  • 3. Mr. Brown can be very strict.
A) Declarative
B) Imperative
C) Interrogative
D) Exclamatory
  • 4. Sally never finishes her homework on time.
A) Interrogative
B) Exclamatory
C) Imperative
D) Declarative
  • 5. Who helped you feed the dogs?
A) Declarative
B) Interrogative
C) Imperative
D) Exclamatory
  • 6. I can't believe they won the game!
A) Declarative
B) Imperative
C) Exclamatory
D) Interrogative
  • 7. Wash the dishes before dinner.
A) Imperative
B) Declarative
C) Exclamatory
D) Interrogative
  • 8. I am so excited, we are going to Paris!
A) Exclamatory
B) Declarative
C) Interrogative
D) Imperative
  • 9. Did you see that baseball game?
A) Imperative
B) Declarative
C) Interrogative
D) Exclamatory
  • 10. Mrs. Smith needs help watering her roses.
A) Declarative
B) Interrogative
C) Exclamatory
D) Imperative
Students who took this test also took :

Answer Key

1.C   2.B   3.A   4.D   5.B   6.C   7.A   8.A   9.C   10.A  

Created with That Quiz — the math test generation site with resources for other subject areas.