LCM and GCF
Contributed by: Henry

  • 1. A factor is a number that can divide into another number with no remainder
A) true
B) false
  • 2. A multiple must be greater than or equal to the largest starting number.
A) false
B) true
  • 3. Find the GCF for 40 and 48
A) 4
B) 8
C) 2
D) 16
  • 4. Find the LCM for 3 and 11
A) 22
B) 11
C) 33
D) 44
  • 5. Find the GCF for 24 and 48
A) 2
B) 12
C) 8
D) 24
  • 6. Find the LCM for 8 and 10
A) 40
B) 60
C) 32
D) 20
  • 7. FInd the GCF for 22 and 96
A) 4
B) 6
C) 8
D) 2
  • 8. Find the LCM for 4 and 12
A) 8
B) 12
C) 48
D) 36
  • 9. Find the GCF for 12 and 84
A) 4
B) 12
C) 2
D) 6
  • 10. Find the LCM for 12 and 15
A) 30
B) 60
C) 5
D) 180
  • 11. FInd the GCF for 63 and 54
A) 12
B) 6
C) 9
D) 3
  • 12. FInd the LCM for 2, 5, and 7
A) 70
B) 35
C) 45
D) 20
  • 13. Find the GCF for 18, 36, and 81
A) 9
B) 6
C) 3
D) 2
  • 14. Find the LCM for 6, 18, and 36
A) 18
B) 6
C) 36
D) 108
  • 15. Find the GCF for 54, 60, and 6
A) 4
B) 3
C) 6
D) 2
Students who took this test also took :
Math divisibility (in progress)
Learn to subtract decimals
Division assessment ii

Answer Key

1.A   2.B   3.B   4.C   5.D   6.A   7.D   8.B   9.B   10.B   11.C   12.A   13.A   14.C   15.C  

Created with That Quiz — a math test site for students of all grade levels.