America's Best Girl
Contributed by: Adler

  • 1. What is one thing that didn't make crossing the English Channel difficult?
A) The rocky coast
B) heavy ship traffic
C) raw sewage and stinging jellyfish
D) clinging seaweed
  • 2. What was not true about Trudy Ederle?
A) She crossed the English Channel the first time she tried
B) She used to swim in the ocean every day
C) She was one of the best all around swimmers in the world
D) She grew up in New York
  • 3. Why did she put grease on her body?
A) to protect her from the sun
B) to protect her from the cold
C) to keep sharks away
D) to make her glide off the waves
  • 4. What did the people on the boat next to her do?
A) They carried a sign to encourage her
B) all of the things listed here
C) They sang silly songs to keep her from getting bored.
D) They tried to get her to stop when the weather got bad.
  • 5. The English Channel is...
A) A waterway between England and France
B) A waterway between England and Spain
C) A waterway between New York and England.
D) A roadway between England and Spain
  • 6. Why do you think the author wrote this article?
A) To report about Olympic Heroes from the past.
B) To try to persuade people from trying to swim the English Channel.
C) To provide an example of a woman who broke sterotypes and show that girls can do things as well as boys.
D) To teach people about the history of swimmers who tried to swim the English Channel.
  • 7. Trudy broke the old world record. The old record holder took close to how many hours to cross the channel?
A) 14
B) 18
C) 9
D) 16
  • 8. "Most people thought that no woman was strong enough to complete such an arduous swim." In this sentence, what does "arduous" mean?
A) difficult
B) long
C) cold
D) dangerous
  • 9. After completing her journey, Trudy had to stop competing. How did she feel about this?
A) Sad
B) She felt okay because she had accomplished her life's biggest goal.
C) Angry that she had crossed the channel
D) depressed
  • 10. After completing her journey, Trudy....
A) Had all the injuries listed here.
B) Had damaged her hearing.
C) Had a stubbed toe.
D) Had a tongue that was swollen twice its normal size.
Students who took this test also took :
Seventh Grade
Perseus
Elena

Answer Key

1.A   2.A   3.B   4.B   5.A   6.C   7.D   8.A   9.B   10.A  

Created with That Quiz — where test making and test taking are made easy for math and other subject areas.