parts of speech- adj, v, art, n, pro
Contributed by: Zielinski
(Original author: Adler)

  • 1. In the sentence "Billy is a good friend to Jack who treats others nicely." what is the verb?
A) is friend
B) Jack Billy
C) is treats
D) treats others
  • 2. In the sentence " Jerille is running to the store." which word is an article?
A) to
B) the
C) Jerille
D) store
  • 3. In the sentence "Kansas doen't have many people." which words are nouns ?
A) many people
B) Kansas people
C) doesn't have
D) Kansas doesn't
  • 4. In the sentence "When we go to the movies, we eat popcorn." what are the verbs?
A) eat popcorn
B) to when
C) movies we
D) go eat
  • 5. In the sentence "I love eating spicy food at Mexican restaurants." what are the adjectives ?
A) spicy food
B) Mexican spicy
C) I at
D) love eating
  • 6. In the sentence "I put my work on the table and pushed my chair in," what are the prepositions?
A) on in
B) in my
C) on the
D) I my
  • 7. In the sentence "Lunch at school is never very good." what is the preposition?
A) at
B) good
C) never
D) very
  • 8. In the sentence "I was at a museum" what is the article?
A) at
B) museum
C) I
D) a
  • 9. In the sentence "Can we eat large pieces of pie? what is the adjective ?
A) pieces
B) pie
C) large
D) can
  • 10. In the sentence "Earth is a beautiful green planet which spins very fast," which words are nouns?
A) Earth planet
B) is spins
C) green planet
D) beautiful green
Students who took this test also took :
Tangerine reading test
Prepositions
Reading genre quiz b

Answer Key

1.C   2.B   3.B   4.D   5.B   6.A   7.A   8.D   9.C   10.A  

Created with That Quiz — where test making and test taking are made easy for math and other subject areas.