Landforms Grade 2
Contributed by: Everson

  • 1. The largest bodies of salt water are called __________.
A) rivers
B) oceans
C) lakes
D) valleys
  • 2. This is a body of water with land all around it.
A) lake
B) island
C) river
D) ocean
  • 3. This is the highest land there is in the world.
A) valley
B) island
C) hill
D) mountain
  • 4. This is an area with many trees.
A) hill
B) forest
C) island
D) desert
  • 5. This is a hot, dry place with very little rain.
A) forest
B) ocean
C) valley
D) desert
  • 6. This is high land.
A) valley
B) island
C) desert
D) hill
  • 7. This is land that is surrounded by water.
A) lake
B) hill
C) island
D) river
  • 8. This is very flat land that goes on for miles.
A) forest
B) island
C) desert
D) plain
  • 9. This is flat land between hills or mountains.
A) lake
B) island
C) valley
D) desert
  • 10. This is fresh water with land on two sides.
A) island
B) ocean
C) lake
D) river
  • 11. The largest community where many people live and work.
A) city
B) suburb
C) town
D) farm
  • 12. A small community where people live and work.
A) town
B) island
C) suburb
D) city
  • 13. A large community near a city where people live and work.
A) surburb
B) town
C) farm
D) city
  • 14. This tells us what the symbols on a map stand for.
A) compass rose
B) landforms
C) map key
D) oceans
  • 15. A place where a group of people live, work, and follow the same rules and laws.
A) hill
B) school
C) community
D) island
  • 16. A symbol on a map that is used for showing the directions N, S, E, and W.
A) map key
B) school
C) landform
D) compass rose
  • 17. Different kinds of land such as mountains and plains.
A) compass rose
B) suburb
C) landforms
D) map key
Students who took this test also took :
Rounding Numbers
Multiplication 0-3's
Label the continents and oceans

Answer Key

1.B   2.A   3.D   4.B   5.D   6.D   7.C   8.D   9.C   10.D   11.A   12.A   13.A   14.C   15.C   16.D   17.C  

Created with That Quiz — the math test generation site with resources for other subject areas.