Properties Matching
Contributed by: Algebra Readiness

  • 1. 4x + 20 = 4(x + 5)
A) Distributive Property
B) Identity Property of Addition
C) Associative Property of Addition
D) Commutative Property of Addition
  • 2. 3(2y - 4) = 6y - 12
A) Identity Property of Addition
B) Distributive Property
C) Associative Property of Addition
D) Commutative Property of Addition
  • 3. 5(3m + 2) = 15m +10
A) Commutative Property of Addition
B) Associative Property of Addition
C) Identity Property of Addition
D) Distributive Property
  • 4. 8y - 16 = 4(2y - 4)
A) Distributive Property
B) Identity Property of Addition
C) Associative Property of Addition
D) Commutative Property of Addition
  • 5. 3(4y + 1) = 12y + 3
A) Identity Property of Addition
B) Distributive Property
C) Commutative Property of Addition
D) Associative Property of Addition
  • 6. (2 + 3) + 4 = 2 + (3 + 4)
A) Commutative Property of Addition
B) Distributive Property
C) Identity Property of Addition
D) Associative Property of Addition
  • 7. (8 x 3) x 4 = 8 x (3 x 4)
A) Distributive Property
B) Associative Property of Multiplication
C) Identity Property of Multiplication
D) Commutative Property of Multiplication
  • 8. m + (n + b) = (m + n) + b
A) Distributive Property
B) Commutative Property of Addition
C) Identity Property of Addition
D) Associative Property of Addition
  • 9. 9 + (5 + 2) = (9 + 5) + 2
A) Commutative Property of Addition
B) Associative Property of Addition
C) Identity Property of Addition
D) Distributive Property
  • 10. 2 x (8 x 7) = (2 x 8) x 7
A) Distributive Property
B) Associative Property of Multiplication
C) Identity Property of Multiplication
D) Commutative Property of Multiplication
  • 11. 4 + 0 = 4
A) Identity Property of Addition
B) Distributive Property
C) Commutative Property of Addition
D) Associative Property of Addition
  • 12. x + 0 = x
A) Distributive Property
B) Identity Property of Addition
C) Associative Property of Addition
D) Commutative Property of Addition
  • 13. 0 + y = y
A) Identity Property of Addition
B) Distributive Property
C) Commutative Property of Addition
D) Associative Property of Addition
  • 14. 1(8) = 8
A) Commutative Property of Multiplication
B) Distributive Property
C) Identity Property of Multiplication
D) Associative Property of Multiplication
  • 15. 1 x y = y
A) Commutative Property of Multiplication
B) Distributive Property
C) Associative Property of Multiplication
D) Identity Property of Multiplication
  • 16. 5 + 6 = 6 + 5
A) Commutative Property of Addition
B) Associative Property of Addition
C) Commutative Property of Multiplication
D) Identity Property of Addition
  • 17. 3 + x = x + 3
A) Identity Property of Addition
B) Commutative Property of Addition
C) Commutative Property of Multiplication
D) Associative Property of Addition
  • 18. 4 x 3 = 3 x 4
A) Associative Property of Multiplication
B) Commutative Property of Multiplication
C) Identity Property of Multiplication
D) Commutative Property of Addition
  • 19. 8(9) = 9(8)
A) Identity Property of Multiplication
B) Commutative Property of Addition
C) Commutative Property of Multiplication
D) Associative Property of Multiplication
  • 20. y + 4 = 4 + y
A) Commutative Property of Addition
B) Associative Property of Addition
C) Identity Property of Addition
D) Commutative Property of Multiplication
Students who took this test also took :
Which numbers are irrational?
Tax and Discounts
Absolute Value: Level 5 Mixed

Answer Key

1.A   2.B   3.D   4.A   5.B   6.D   7.B   8.D   9.B   10.B   11.A   12.B   13.A   14.C   15.D   16.A   17.B   18.B   19.C   20.A  

Created with That Quiz — where a math practice test is always one click away.