A) Cheirogaleus medius B) Varecia variegata C) Microcebus murinus D) Lemur catta
A) Indonèsia B) Austràlia C) Madagascar D) Brasil
A) Diürn B) Matutí C) Crepuscular D) Nocturn
A) Indriidae B) Cheirogaleidae C) Lepilemuridae D) Lemuridae
A) Grans ulls B) Pèl dens C) Ungles afilades D) Larga cua
A) Bipedisme B) Salt C) Escalada D) Quadrupedisme
A) Visió B) Audió C) Gust D) Olfacte
A) Juguetoneria B) Torpor C) Agressivitat D) Meditació
A) Senyals visuals i danses. B) Telepatia. C) Vocalitzacions i marcatge amb olors. D) Ús del llenguatge de signes.
A) Canvi climàtic B) Pèrdua d'hàbitat C) Depredació D) Caça furtiva
A) De 30 a 40 grams B) De 58 a 67 grams (de 2,0 a 2,4 oz) C) De 75 a 90 grams D) De 100 a 150 grams
A) Primat estrepsirrín B) Primat prosimià C) Primat haplorín D) Primata del Nou Món
A) Tsidy B) Koitsiky C) Pondiky D) Titilivaha
A) "Petit primat" B) "Criatura nocturna" C) "Similar a un ratolí" D) "Pèl gris"
A) No es produeix depredació. B) Un de cada deu individus és capturat per un depredador cada any. C) Un de cada dos individus és capturat per un depredador cada any. D) Un de cada quatre individus és capturat per un depredador cada any.
A) Alt, amb normalment dues cries per gestació. B) Moderat, amb tres cries per gestació. C) Inexistent en estat salvatge. D) Baix, amb una cria per gestació.
A) Dos anys B) Un any C) Deu anys D) Cinc anys
A) Fins a 15 anys B) Fins a 10 anys C) Fins a 5 anys D) Fins a 20 anys
A) Augment de la depredació B) Escassetat prolongada de menjar C) Migració a nous hàbitats D) Pèrdua del comportament nocturn
A) 90 dies B) Aproximadament 60 dies C) 30 dies D) 120 dies
A) Tarsiiformes B) Haplorhini C) Strepsirrhini D) Prosimis
A) Lorisiformes B) Platyrrhini C) Lemuriformes D) Cebidae
A) Sifaka de Coquerel B) Lemur de cua anellada C) Musarí marró (M. rufus) D) Musarí grisós (M. griseorufus)
A) Louis Leakey B) John Frederick Miller C) Charles Darwin D) Étienne Geoffroy Saint-Hilaire
A) 1972 B) 1834 C) 1931 D) 1777
A) Microcebus rufus (musaranya lèmur marró) B) Propithecus coquereli (sifaka de Coquerel) C) Microcebus griseorufus (musaranya lèmur grisenca) D) Microcebus murinus (musaranya lèmur gris)
A) 25 B) Almenys 17 C) 10 D) 5
A) Visió en color B) Visió infraroja C) Un tapetum lucidum D) Visió binocular
A) Pot augmentar fins a quatre vegades el seu volum quan emmagatzema greix. B) Es fa més curta i prima. C) Canvia de color per camuflar-se amb l'entorn. D) Perd tota la seva pell.
A) 44 cromosomes B) 66 cromosomes C) 78 cromosomes D) 52 cromosomes
A) Tots són acrocentrics. B) Tots tenen braços de longitud igual. C) Tots són metacèntrics. D) Tots tenen només un braç llarg.
A) 3,12 picograms B) 1,8 picograms C) 5,6 picograms D) 4,2 picograms
A) Vermell viu B) Blanc lleuger C) Negre D) Marró fosc
A) Negre B) Blanquíssim C) Marró fosc D) Groc vibrant
A) Les potes B) La panxa C) La cua D) L'esquena
A) Augment de la ingesta de proteïnes durant la temporada en què són més actius. B) Augment de la ingesta de carbohidrats durant la hibernació. C) Sense canvis en la dieta al llarg de l'any. D) Reducció de la ingesta d'aliments durant la temporada de pluges.
A) Bosc tropical de plana i clima sec B) Tundra C) Bosque temperat D) Desert
A) Bosc primari B) Bosc temperat de fulla caduca C) Bosc secundari D) Bosque tropical
A) Menys del 10% B) Cap C) Només durant la temporada de pluges D) Un percentatge més elevat
A) Zona de conservació de Mandena B) Parc Nacional d'Ankarafantsika C) Riu d'Onilahy o llac Tsimanampetsotsa D) Tôlanaro
A) Depredador de mamífers de gran mida B) Pol·linitzador d'espècies vegetals locals C) Carroñer D) Herbívor
A) Canibalitzar una femella adulta B) Migrar grans distàncies C) Viure una vida solitària D) Construir nius al terra
A) Estratègies d'evitació B) Construcció de nius fortificats C) Enfrontament físic D) Camuflatge
A) 10% B) Al voltant del 25% C) 5% D) 50%
A) Civet de Madagascar B) Mangosta de cua anellada C) Aye-aye D) Gat de Madagascar
A) Fent forats a terra. B) Amagant-se sota les roques. C) Escalant als ramals més alts. D) Refugiant-se dins dels forats dels arbres.
A) Fulles mortes B) Fang C) Plomes D) Herba
A) Visió B) Audició C) Tàctil D) Olfacte
A) Termites B) Formigues C) Garrayades D) Coleòpters
A) Gategen a quatre potes B) Salten com una granota C) Camminen drets D) Lliscen sobre el ventre
A) Agarrar branques B) Comunicar-se amb altres lèmurs C) Òrgan d'equilibri D) Espantar insectes
A) Un ventall molt ampli d'aliments. B) Limitat només a fruites. C) Especialitzat en un tipus d'insecte. D) Principalment carnívor.
A) De novembre a febrer. B) De juny a octubre. C) D'abril a setembre. D) De maig a agost.
A) Tant mascles com femelles, per igual B) Femelles C) Mascles D) Cap, dormen sols
A) Seleccionar només els mascles dominants. B) Reduir el nombre de parelles. C) Assegurar una mida corporal més gran de les cries. D) Augmentar la diversitat genètica entre les cries.
A) 2008 B) 1968 C) 1975 D) 1989
A) 25% B) 75% C) 97% D) 50% |