![]()
A) Chlorocebus B) Macaca C) Papio D) Cercopithecus
A) Àfrica B) Amèrica del Nord C) Àsia D) Austràlia
A) Còpia B) Grups C) Matinal D) Herada
A) Són animals molt sociables. B) Són animals nocturns. C) Són herbívors. D) Són animals solitaris.
A) Grup B) Reial C) Tropa D) Cabal
A) 40-50 anys B) 5-7 anys C) 10-15 anys D) 20-30 anys
A) Col·locant estàtues de babuins B) Plantant arbres C) Mitjançant marques olfactives D) Construint tancats
A) 3 B) 5 C) 7 D) 9
A) Canins grans B) Envergadura C) Pelatge brillant D) Cua llarga
A) Rèptils B) Ocells C) Primates D) Insectes
A) Per espantar depredadors B) Per atreure parelles C) Per emmagatzemar aliments D) Per cantar
A) El mandril de Guinea. B) El mandril hamadria. C) El mandril oliva. D) El mandril chacma.
A) El babuí hamadria. B) El babuí Kinda. C) El babuí chacma. D) El babuí oliva.
A) Llops, óssos i àguiles. B) Coiotes, guineus i mussols. C) Cocodrils del Nil, lleopards, lleons i hienes. D) Tigres, taurons i serps.
A) Els babuins dormen en camps oberts. B) Els babuins dormen en coves. C) Els babuins dormen en forats sota terra. D) Els babuins dormen als arbres, o sobre penya-segats o roques elevades.
A) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament sis mesos. B) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament un any. C) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament tres mesos. D) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament nou mesos.
A) Almofades de les natges. B) Coixinets de pell. C) Almofades dèrmiques. D) Callositats isquiàtiques.
A) Dimorfisme sexual. B) Monomorfisme sexual. C) Homomorfisme sexual. D) Polimorfisme sexual.
A) El babuí oliva. B) El babuí chacma. C) El babuí de Kinda. D) El babuí hamadria.
A) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement després d'arribar a la maduresa sexual. B) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement després de tenir descendència. C) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement abans d'arribar a la maduresa sexual. D) Normalment, els mascles romanen al grup de naixement durant tota la seva vida.
A) La majoria de les femelles romanen al mateix grup durant tota la seva vida. B) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement després d'arribar a la maduresa sexual. C) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement després de tenir descendència. D) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement abans d'arribar a la maduresa sexual.
A) Els babuins poden determinar les relacions de dominància a través d'interaccions vocals. B) Els babuins determinen les relacions de dominància mitjançant combats físics. C) Els babuins determinen les relacions de dominància observant el comportament alimentari. D) Els babuins determinen les relacions de dominància observant el comportament de neteja mútua.
A) La cobra africana de roca B) El búfal de l'Àfrica del Sud C) La serp negra (mamba negra) D) El cocodril del Nil
A) Ecosistema del Serengeti B) Ecosistema de Maasai Mara C) Ecosistema d'Amboseli D) Ecosistema de Tsavo
A) Aproximadament 400 grams B) Aproximadament 600 grams C) Aproximadament 500 grams D) Aproximadament 300 grams
A) Gripe B) Febre hemorràgica viral (Ebola) C) Mycobacterium tuberculosis D) Ràbia
A) Bebes quàdruples B) Bebes bessons C) Bebes tríplices D) Bebes individuals
A) Pongínids B) Hominids C) Cercopitècids D) Atelids
A) Cara curta i plana, sense dents. B) Sense dents canines visibles. C) Musells llargs i semblants als dels gossos, amb dents canines afilades. D) Musells pelosos amb dents toves.
A) Cos B) Cua C) Ulls D) Glotes
A) Murcièlags frugívors B) Rosegadors C) Fruits D) Herbes
A) Grups amb un únic mascle B) Grups mixts C) Grups només de femelles D) Pares aïllades
A) Babi B) Osiris C) Anubis D) Ra
A) Falta d'estructura social B) Absència de mascles C) Aïllament dels grups D) Elecció de parella
A) Ignorar la lluita. B) Escapar. C) Buscar ajuda de les femelles. D) Portar els nadons. |