A) Panthera leo B) Acinonyx jubatus C) Leptailurus serval D) Felis catus
A) Àsia B) Àfrica C) Austràlia D) Amèrica del Sud
A) Muntanyes B) Boscos plujosos C) Praderies D) D deserts
A) Lleons B) Cocodrils C) Lops D) Àguiles
A) 20-25 anys B) 5-7 anys C) 15-18 anys D) 10-12 anys
A) Cua curta B) Orelles petites C) Patas llargues D) Ungles toves
A) Solitaris B) Grup C) Colònia D) Matriu
A) 1 B) 5-7 C) 8-10 D) 2-4
A) En perill B) De mena poc preocupant C) Vulnerable D) En perill crític
A) Cabró B) Gatet C) Cachorret D) Cachorret
A) Carnívora B) Herbívora C) Omnívora D) Insectívora
A) Predació B) Caça furtiva C) Pèrdua d'hàbitat D) Canvi climàtic
A) Rosegadors B) Antílops C) Peixos D) Ocells
A) 3 B) 4 C) 2 D) 1
A) Austràlia B) Amèrica del Nord C) Països de l'Àfrica subsahariana D) Àsia
A) 70–80 cm (28–31 polzades) B) 30–40 cm (12–16 polzades) C) 54–62 cm (21–24 polzades) D) 100–120 cm (39–47 polzades)
A) 3–6 kg (7–13 lliures) B) 9–18 kg (20–40 lliures) C) 25–35 kg (55–77 lliures) D) 50–70 kg (110–154 lliures)
A) Mitjançant l'olfacte. B) Només amb la vista. C) Mitjançant l'ecolocalització. D) Utilitzant l'oïda.
A) Al voltant de 3 metres (9 peus i 10 polzades) B) Més de 2 metres (6 peus i 7 polzades) C) Exactament 1,5 metres (4 peus i 11 polzades) D) Menys de 1 metre (3 peus)
A) Amb femta i saliva. B) Utilitzant glàndules olfactives a les seves potes. C) Rascan els arbres. D) Només a través de vocalitzacions.
A) Una o dues vegades a l'any, variant segons la regió. B) Només a la primavera. C) Només durant els mesos d'hivern. D) Cada mes.
A) Sis a vuit mesos B) Dos a tres mesos C) Nou a dotze mesos D) Un mes
A) Sis mesos d'edat B) Un mes d'edat C) Dotze mesos d'edat D) Tres setmanes d'edat
A) Un terme francès per a 'animal tacat' B) Un nom tribal africà C) '(lobo-) cerval', que significa 'lince' en portuguès D) Una paraula llatina per a 'gat petit'
A) Gregor Mendel B) Carl Linnaeus C) Charles Darwin D) Johann Christian Daniel von Schreber el 1776
A) Set B) Tres C) Cinc D) Una
A) "Caçador ràpid" B) "Gat prim i delicat" C) "Habitante del bosc" D) "Bella criatura amb taques"
A) 2010 B) 1986 C) 1997 D) 2006
A) Agressivitat B) Docilitat C) Por D) Habilitats de caça
A) Sud-àfrica B) Kenya C) Nigèria D) Egipte
A) Blanc B) Negre C) Marró D) Gris
A) Algèria B) Marroc C) Namíbia D) Tunísia
A) Praderies B) Sabana C) Boscos plujosos D) Tundra
A) Parc Nacional de Khaudum B) Parc Nacional de Mudumu C) Complex d'àrees protegides de Dinder–Alatash D) Parc Nacional de Luambe
A) Lluites territorials regulars B) Caça en grup freqüent C) Poca interacció social D) Comunicació vocal constant
A) Un xiulet agut B) Un rugit fort C) Un gruixut D) Un bramido profund
A) 50–70% B) 80–97% C) 10–20% D) 30–40%
A) Girafa B) Cebra C) Rata de gespa africana D) Elefant africà
A) Quan tenen sis mesos B) Al néixer C) Quan arriben a l'edat adulta D) Després d'un mes
A) Fruits B) Fulles C) Herba D) Escorça
A) Un mes després del naixement B) Sis mesos després del naixement C) Dues setmanes després del naixement D) Als sis mesos d'edat
A) Només quan són completament adults B) Abans d'adquirir les seves dents canines permanents C) Mai D) Després de deixar la seva mare
A) Annex III B) Annex II C) Annex I D) No figura al CITES
A) La raça de gat Savannah. B) La raça de gat Siamès. C) La raça de gat Bengal. D) La raça de gat Persa. |