A) Chlorocebus B) Macaca C) Papio D) Cercopithecus
A) Amèrica del Nord B) Àfrica C) Àsia D) Austràlia
A) Grups B) Matinal C) Còpia D) Herada
A) Són animals nocturns. B) Són animals solitaris. C) Són animals molt sociables. D) Són herbívors.
A) Tropa B) Grup C) Cabal D) Reial
A) 5-7 anys B) 20-30 anys C) 10-15 anys D) 40-50 anys
A) Col·locant estàtues de babuins B) Plantant arbres C) Mitjançant marques olfactives D) Construint tancats
A) 5 B) 9 C) 3 D) 7
A) Pelatge brillant B) Canins grans C) Envergadura D) Cua llarga
A) Primates B) Rèptils C) Ocells D) Insectes
A) Per emmagatzemar aliments B) Per atreure parelles C) Per espantar depredadors D) Per cantar
A) El mandril hamadria. B) El mandril de Guinea. C) El mandril chacma. D) El mandril oliva.
A) El babuí hamadria. B) El babuí chacma. C) El babuí oliva. D) El babuí Kinda.
A) Cocodrils del Nil, lleopards, lleons i hienes. B) Llops, óssos i àguiles. C) Tigres, taurons i serps. D) Coiotes, guineus i mussols.
A) Els babuins dormen en forats sota terra. B) Els babuins dormen en camps oberts. C) Els babuins dormen als arbres, o sobre penya-segats o roques elevades. D) Els babuins dormen en coves.
A) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament un any. B) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament nou mesos. C) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament sis mesos. D) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament tres mesos.
A) Almofades de les natges. B) Almofades dèrmiques. C) Coixinets de pell. D) Callositats isquiàtiques.
A) Dimorfisme sexual. B) Monomorfisme sexual. C) Homomorfisme sexual. D) Polimorfisme sexual.
A) El babuí chacma. B) El babuí hamadria. C) El babuí oliva. D) El babuí de Kinda.
A) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement després d'arribar a la maduresa sexual. B) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement abans d'arribar a la maduresa sexual. C) Normalment, els mascles romanen al grup de naixement durant tota la seva vida. D) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement després de tenir descendència.
A) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement abans d'arribar a la maduresa sexual. B) La majoria de les femelles romanen al mateix grup durant tota la seva vida. C) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement després d'arribar a la maduresa sexual. D) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement després de tenir descendència.
A) Els babuins poden determinar les relacions de dominància a través d'interaccions vocals. B) Els babuins determinen les relacions de dominància observant el comportament alimentari. C) Els babuins determinen les relacions de dominància mitjançant combats físics. D) Els babuins determinen les relacions de dominància observant el comportament de neteja mútua.
A) La cobra africana de roca B) El cocodril del Nil C) El búfal de l'Àfrica del Sud D) La serp negra (mamba negra)
A) Ecosistema d'Amboseli B) Ecosistema de Tsavo C) Ecosistema del Serengeti D) Ecosistema de Maasai Mara
A) Aproximadament 400 grams B) Aproximadament 500 grams C) Aproximadament 300 grams D) Aproximadament 600 grams
A) Mycobacterium tuberculosis B) Febre hemorràgica viral (Ebola) C) Ràbia D) Gripe
A) Bebes individuals B) Bebes tríplices C) Bebes bessons D) Bebes quàdruples
A) Hominids B) Pongínids C) Cercopitècids D) Atelids
A) Musells llargs i semblants als dels gossos, amb dents canines afilades. B) Sense dents canines visibles. C) Cara curta i plana, sense dents. D) Musells pelosos amb dents toves.
A) Ulls B) Cua C) Cos D) Glotes
A) Murcièlags frugívors B) Rosegadors C) Herbes D) Fruits
A) Grups amb un únic mascle B) Grups només de femelles C) Pares aïllades D) Grups mixts
A) Babi B) Ra C) Anubis D) Osiris
A) Absència de mascles B) Falta d'estructura social C) Aïllament dels grups D) Elecció de parella
A) Portar els nadons. B) Escapar. C) Buscar ajuda de les femelles. D) Ignorar la lluita. |