A) 1989 B) 2010 C) 19. dubna 2001 D) 2015
A) 300 km² B) 750 km² C) 500 km² D) 643,62 km²
A) 2015 B) 1999 C) 2001 D) 2010
A) Celá rozloha B) Jedna třetina C) Polovina D) Přibližně tři čtvrtiny
A) Mount Kilimandžáro (5895 m) B) Mont Mlédjélé (790 m) C) Mount Elgon (4321 m) D) Mount Everest (8848 m)
A) Velbloudi B) Coelacanthi (latimérie) C) Klokani D) Bílí medvědi
A) Pterophylla comorensis a Khaya madagascariensis B) Cedr a smrk C) Bříza a javor D) Dub a borovice
A) Jezero Malawi B) Jezero Dziani-Boudouni C) Jezero Victoria D) Jezero Tanganika
A) Bělokřídlý orel B) Mohélijská sova (Otus moheliensis) C) Sokol stěhovavý D) Vrabec
A) Sněhové hory B) Pouštní duny C) Hornatý, s hlubokými údolími potoků a hřebeny D) Plošiny
A) Sloni B) Koalové C) Keporkak D) Bílí medvědi
A) Městský les B) Tropický deštný les C) Relativně zachovalý les D) Boreální les
A) Galapážská suchozemská želva B) Kožucha želva C) Zelená mořská želva (Chelonia mydas) D) Ruská suchozemská želva
A) 5 až 20 metrů B) 100 až 200 metrů C) 30 až 50 metrů D) 10 až 60 metrů
A) Tučňák B) Labuť C) Maskovaný albatros (Sula dactylatra) D) Plameňák
A) Porosty mořské trávy B) Mechy C) Kaktusy D) Borovice
A) Netopýři obecně B) Netopýr Livingstoneův (Pteropus livingstonii) C) Netopýři, kteří se živí ovocem, po celém světě D) Hmyzožraví netopýři
A) 500 metrů B) 200 metrů C) 50 metrů D) 100 metrů |