A) Acinonyx jubatus B) Panthera leo C) Leptailurus serval D) Felis catus
A) Asie B) Afrika C) Jižní Amerika D) Austrálie
A) Travnaté pláně B) Deštné pralesy C) Pouště D) Hory
A) Krokodýli B) Orli C) Vlci D) Lvi
A) 10–12 let B) 5–7 let C) 15–18 let D) 20–25 let
A) Krátký ocas B) Malé uši C) Tupé drápy D) Dlouhé nohy
A) Žijí v tlupách B) Žijí v koloniích C) Žijí samotářsky D) Žijí ve smečkách
A) 1 B) 8–10 C) 2–4 D) 5–7
A) Ohrožený druh B) Kriticky ohrožený druh C) Zranitelný druh D) Neohrožený druh
A) Kotě B) Štěně C) Kolouch D) Mládě
A) Hmyzožravá B) Bylinožravá C) Masožravá D) Všežravá
A) Predace B) Ztráta přirozeného prostředí C) Nelegální lov D) Změna klimatu
A) Hlodavci B) Ryby C) Antilopy D) Ptáci
A) 1 B) 3 C) 2 D) 4
A) Země subsaharské Afriky B) Asie C) Severní Amerika D) Austrálie
A) 70–80 cm B) 54–62 cm C) 100–120 cm D) 30–40 cm
A) 9–18 kg B) 25–35 kg C) 50–70 kg D) 3–6 kg
A) 2010 B) 1986 C) 2006 D) 1997
A) Název afrického kmene B) Francouzský výraz pro skvrnité zvíře C) (lobo-)cerval, což v portugalštině znamená rys D) Latinské slovo pro malou kočku
A) Jeden B) Sedm C) Pět D) Tři
A) Přesně 1,5 metru B) Přibližně 3 metry C) Více než 2 metry D) Méně než 1 metr
A) Každý měsíc B) Pouze na jaře C) Jednou nebo dvakrát ročně, v závislosti na regionu D) Pouze v zimních měsících
A) Dinder–Alatash B) Národní park Mudumu C) Národní park Khaudum D) Národní park Luambe
A) Než získají trvalé špičáky B) Poté, co opustí svou matku C) Pouze když jsou plně vyvinutá D) Nikdy
A) Plemeno bengálská kočka B) Plemeno siamská kočka C) Plemeno perská kočka D) Plemeno savanová kočka
A) Travnaté pláně B) Vřesoviště C) Deštné pralesy D) Savana
A) Měsíc po narození B) Ve věku šesti měsíců C) Dva týdny po narození D) Šest měsíců po narození
A) Keňa B) Jižní Afrika C) Egypt D) Nigérie
A) Ovoce B) Tráva C) Listy D) Kůra
A) „Obyvatel lesa“ B) „Skvrnitá kráska“ C) „Jemná, štíhlá kočka“ D) „Rychlý lovec“
A) Jeden měsíc B) Šest až osm měsíců C) Devět až dvanáct měsíců D) Dva až tři měsíce
A) Bílá B) Šedá C) Hnědá D) Černá
A) Carl Linnaeus B) Charles Darwin C) Johann Christian Daniel von Schreber v roce 1776 D) Gregor Mendel
A) Škrábáním stromů B) Pomocí trusu a slin C) Pouze pomocí zvuků D) Pomocí pachových žláz na tlapách
A) Když jim je šest měsíců B) Při narození C) Po jednom měsíci D) Po dosažení dospělosti
A) Lovecké schopnosti B) Agresivita C) Bázlivost D) Klidná povaha
A) Tunisko B) Namibie C) Alžírsko D) Maroko
A) Pomocí sluchu B) Pomocí echolokace C) Pouze zrakem D) Pomocí čichu
A) Častý lov ve skupinách B) Neustálá hlasová komunikace C) Pravidelné souboje o teritorium D) Málo sociálních interakcí
A) Dvanáct měsíců B) Jeden měsíc C) Šest měsíců D) Tři týdny
A) Příloha II B) Příloha I C) Není uveden v Úmluvě CITES D) Příloha III |