A) 19. dubna 2001 B) 1989 C) 2015 D) 2010
A) 643,62 km² B) 500 km² C) 750 km² D) 300 km²
A) 2001 B) 2015 C) 1999 D) 2010
A) Polovina B) Celá rozloha C) Jedna třetina D) Přibližně tři čtvrtiny
A) Mont Mlédjélé (790 m) B) Mount Elgon (4321 m) C) Mount Kilimandžáro (5895 m) D) Mount Everest (8848 m)
A) Bílí medvědi B) Coelacanthi (latimérie) C) Velbloudi D) Klokani
A) Bříza a javor B) Dub a borovice C) Pterophylla comorensis a Khaya madagascariensis D) Cedr a smrk
A) Jezero Tanganika B) Jezero Dziani-Boudouni C) Jezero Victoria D) Jezero Malawi
A) Vrabec B) Mohélijská sova (Otus moheliensis) C) Bělokřídlý orel D) Sokol stěhovavý
A) Hornatý, s hlubokými údolími potoků a hřebeny B) Plošiny C) Pouštní duny D) Sněhové hory
A) Koalové B) Bílí medvědi C) Sloni D) Keporkak
A) Městský les B) Boreální les C) Tropický deštný les D) Relativně zachovalý les
A) Ruská suchozemská želva B) Kožucha želva C) Galapážská suchozemská želva D) Zelená mořská želva (Chelonia mydas)
A) 5 až 20 metrů B) 10 až 60 metrů C) 100 až 200 metrů D) 30 až 50 metrů
A) Labuť B) Plameňák C) Tučňák D) Maskovaný albatros (Sula dactylatra)
A) Porosty mořské trávy B) Kaktusy C) Borovice D) Mechy
A) Netopýr Livingstoneův (Pteropus livingstonii) B) Hmyzožraví netopýři C) Netopýři obecně D) Netopýři, kteří se živí ovocem, po celém světě
A) 200 metrů B) 500 metrů C) 50 metrů D) 100 metrů |