A) V Nakuru, Keňa B) Nedaleko města Kitale, v okrese Trans-Nzoia, v provincii Rift Valley, Keňa C) V Nairobi, Keňa D) Na pobřeží města Mombasa, Keňa
A) 10 km² (3,9 čtvereční míle) B) 50 km² (19,3 čtvereční míle) C) 100 km² (38,6 čtvereční míle) D) 3 km² (1,2 čtvereční míle)
A) Sloni B) Žirafy C) Lvi D) Sitatunga
A) Stromy, ptáci, hmyz a plazi B) Žraloci a delfíni C) Kočky a psi D) Tučňáci a lední medvědi
A) Prodloužená, rozeklaná B) Krátká a kulatá C) Ostrá a špičatá D) Plochá a široká
A) Mají slabý zrak. B) Jejich specializované adaptace pro život v bažinách způsobují, že se v takovém prostředí pohybují neohrabaně. C) Nejraději se zdržují ve vodě a vyhýbají se suché zemi. D) Snadno se jich bojí lidé.
A) Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) B) Světová zdravotnická organizace C) Červený kříž D) Africká nadace pro divokou zvěř
A) Poušť B) Oblast s bažinami C) Les D) Horská oblast |