A) Nedaleko Hararé B) Jižně od národního parku Hwange C) V nejseverozápadnějším cípu Zimbabwe D) Na hranici s Botswanou, poblíž Viktoriiných vodopádů
A) 150 000 akrů (607,7 km²) B) 100 000 akrů (405,2 km²) C) 50 000 akrů (202,3 km²) D) 77 345 akrů (313 km²)
A) Lesní krajina B) Hornatá krajina C) Křovinatá krajina D) Plošinová krajina
A) Přirozené řeky a potoky B) Voda čerpaná z vrtů a přiváděná do nádrží C) Systémy pro sběr dešťové vody D) Umělá jezera
A) Lev B) Africký divoký pes C) Oribi D) Gepard
A) Lesy s mopanskými a kalaharsky písečnými stromy B) Dubové a borové lesy C) Deštný prales D) Eukalyptové háje
A) 1949 B) 1975 C) 1980 D) 1964
A) Kempování s plným vybavením B) Luxusní chaty a hotely C) Hostely a penziony D) Žádné ubytovací zařízení, kempování povoleno na nevybavených místech
A) Trvalá jezera B) Břehy řek C) Sezónně zaplavované oblasti v jihozápadní části parku D) Umělé rybníky
A) Tučňáci a papuchalkové B) Orli a jestřábi C) Čápi, koruni, dlouhokřídlí bahňáci, kormoráni, kachny a ledňozrci D) Labutě a plameňáci
A) Změny teplot B) Dostupnost potravy C) Vyhýbání se predátorům D) Stálý zdroj vody v oblasti Kazuma Pan během období sucha
A) Jižní žirafa a zebra pásovaná B) Africký slon a kapský buvol C) Lev a leopard D) Oribi a gemsbok
A) 1990 B) 1975 C) 1964 D) 1980 |