![]()
A) Panthera leo B) Felis catus C) Acinonyx jubatus D) Leptailurus serval
A) Νότια Αμερική B) Αφρική C) Αυστραλία D) Ασία
A) Τροπικά δάση B) Βουνά C) Grasslands D) Έρημοι
A) Κροκόδειλοι B) Αετοί C) Λύκοι D) Lions
A) 5-7 χρόνια B) 20-25 χρόνια C) 10-12 χρόνια D) 15-18 ετών
A) Κλιματική αλλαγή B) Απώλεια οικοτόπων C) Λαθροθηρία D) Αρπαγή
A) Ψάρια B) Αντιλόπη C) Τρωκτικά D) Πουλιά
A) 8-10 B) 2-4 C) 1 D) 5-7
A) Μακριά πόδια B) Κοντή ουρά C) Μικρά αυτιά D) Αμβλύ νύχια
A) Υπό εξαφάνιση B) Ελάχιστη ανησυχία C) Κρίσιμα απειλούμενο D) Ευάλωτο
A) Cub B) Fawn C) Κουτάβι D) Γατάκι
A) Συσκευασία B) Αποικία C) Αγέλη D) Μοναχική
A) 3 B) 1 C) 4 D) 2
A) Παντοφάγος B) Σαρκοφάγος C) Φυτοφάγα D) Εντομοφάγα
A) Αυστραλία B) Χώρες της υποσαχάριας Αφρικής C) Ασία D) Βόρεια Αμερική
A) 100–120 εκατοστά (39–47 ίντσες) B) 54–62 εκατοστά (21–24 ίντσες) C) 70–80 εκατοστά (28–31 ίντσες) D) 30–40 εκατοστά (12–16 ίντσες)
A) 25–35 κιλά (55–77 λίβρες) B) 50–70 κιλά (110–154 λίβρες) C) 3–6 κιλά (7–13 λίβρες) D) 9–18 κιλά (20–40 λίβρες)
A) Αφρικανικό ποντίκι των λιβαδιών B) Γίββωνας C) Ζέβρα D) Αφρικανικός ελέφαντας
A) Νότια Αφρική B) Αίγυπτος C) Κένυα D) Νιγηρία
A) Πριν αναπτύξουν τους μόνιμους δόντια τους; B) Μετά από το διαχωρισμό τους από τη μητέρα τους; C) Μόνο όταν είναι εντελώς ανήλικα; D) Ποτέ;
A) Ένα δυνατό βρυχηθμό B) Ένα τσιριχτό κελάηδημα C) Ένα βαθύ μουγκρητό D) Ένα βαρύ βρυχηθμό
A) 2010 B) 1997 C) 1986 D) 2006
A) Τρεις εβδομάδες προσέγγιση B) Μήνα προσέγγιση C) Δώδεκα μηνών προσέγγιση D) Εξαμηνου προσέγγιση
A) Με κόπρανα και σάλιο. B) Μόνο μέσω φωνητικών εκφράσεων. C) Χρησιμοποιώντας αδένες που εκκρίνουν άρωμα στα πόδια τους. D) Ξυσώντας τα δέντρα.
A) 10–20% B) 50–70% C) 80–97% D) 30–40%
A) Επτά B) Ένας C) Τρεις D) Πέντε
A) Ο Carl Linnaeus B) Ο Gregor Mendel C) Ο Charles Darwin D) Ο Johann Christian Daniel von Schreber το 1776
A) Μαύρο B) Καφέ C) Λευκό D) Γκρι
A) Η ράτσα Siamese. B) Η ράτσα Bengal. C) Η ράτσα Persian. D) Η ράτσα Savannah.
A) Εννέα έως δώδεκα μήνες B) Δύο έως τρεις μήνες C) Έξι έως οκτώ μήνες D) Ένας μήνας
A) Φρούτα B) Φλοιός C) Χόρτα D) Φύλλα
A) Μετά από έναν μήνα B) Κατά τη γέννηση C) Όταν είναι έξι μηνών D) Όταν φτάσουν στην ηλικία της ενηλικίωσης
A) Επιθετικότητα B) Ευλαβιστικότητα C) Δεξιότητες κυνηγιού D) Φόβος
A) Στην ηλικία των έξι μηνών B) Δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση C) Έξι μήνες μετά τη γέννηση D) Έναν μήνα μετά τη γέννηση
A) Πάνω από 2 μέτρα (6 πόδια και 7 ίντσες) B) Κάτω από 1 μέτρο (3 πόδια) C) Περίπου 3 μέτρα (9 πόδια και 10 ίντσες) D) Ακριβώς 1,5 μέτρο (4 πόδια και 11 ίντσες)
A) Εθνικό Πάρκο Luambe B) Εθνικό Πάρκο Khaudum C) Εθνικό Πάρκο Mudumu D) Περιοχή Dinder–Alatash
A) Μέσω της όσφρησης B) Χρησιμοποιώντας την ακοή της C) Με τη χρήση ηχοεντοπισμού D) Μόνο με την όραση
A) (lobo-) cerval, που σημαίνει «λύγκος» στα πορτογαλικά B) Μια λατινική λέξη για μικρή γάτα C) Ένας γαλλικός όρος για ζώο με σποτάκια D) Ένα όνομα από μια αφρικανική φυλή
A) Παράρτημα I B) Παράρτημα II C) Παράρτημα III D) Δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο της CITES
A) Πράσινα λιβάδια B) Σαβάνα C) Βρομβιότοποι D) Ερημικές περιοχές
A) Τακτικές μάχες για την υπεράσπιση της επικράτειας B) Ελάχιστη κοινωνική αλληλεπίδραση C) Συνεχής φωνητική επικοινωνία D) Συχνά ομαδικά κυνήγια
A) Μαρόκο B) Αλγερία C) Τυνησία D) Ναμίμπια
A) Μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. B) Κάθε μήνα. C) Μόνο την άνοιξη. D) Μία ή δύο φορές το χρόνο, ανάλογα με την περιοχή. |