Κοάλα - δοκιμασία
Κοάλα
  • 1. Πού ζουν κυρίως τα κοάλα;
A) Αυστραλία
B) Αφρική
C) Νότια Αμερική
D) Ασία
  • 2. Ποια είναι η επιστημονική ονομασία των κοάλα;
A) Canis lupus
B) Ursus maritimus
C) Panthera tigris
D) Phascolarctos cinereus
  • 3. Τι τρώνε κυρίως τα κοάλα;
A) Γρασίδι
B) Φύλλα ευκαλύπτου
C) Κρέας
D) Μούρα
  • 4. Πώς λέγεται το μωρό κοάλα;
A) Μόσχος
B) Fawn
C) Joey
D) Κουτάβι
  • 5. Πόσους αντίχειρες έχει ένα κοάλα;
A) 4
B) 3
C) 1
D) 2
  • 6. Τα κοάλα έχουν ουρά;
A) Ναι, κοντό και σγουρό
B) Ναι, μακρύς και λεπτός
C) Όχι
D) Ναι, μακρύς και φουντωτός
  • 7. Ποια είναι η κύρια απειλή για τα κοάλα στη φύση;
A) Ρύπανση
B) Κλιματική αλλαγή
C) Αρπαγή
D) Απώλεια οικοτόπων
  • 8. Ποια είναι η κατάσταση διατήρησης των κοάλα;
A) Ελάχιστη ανησυχία
B) Κρίσιμα απειλούμενο
C) Ευάλωτο
D) Υπό εξαφάνιση
  • 9. Σε ποια αίσθηση βασίζονται κυρίως τα κοάλα για να βρουν την τροφή τους;
A) Όραση
B) Γεύση
C) Μυρίζει
D) Ακρόαση
  • 10. Ποιος είναι ο κύριος θηρευτής των κοάλα;
A) Λύκοι
B) Dingoes
C) Αρκούδες
D) Γάτες
  • 11. Σε ποια οικογένεια ανήκουν τα κοάλα;
A) Felidae
B) Canidae
C) Ursidae
D) Phascolarctidae
  • 12. Πώς ονομάζεται ο σάκος στον οποίο τα θηλυκά κοάλα μεταφέρουν τα μικρά τους;
A) Σάκος
B) Burrow
C) Κυψέλη
D) Marsupium
  • 13. Πόσο καιρό ζουν συνήθως τα κοάλα στη φύση;
A) 1-2 χρόνια
B) 10-12 χρόνια
C) 15-20 χρόνια
D) 5-7 χρόνια
Δημιουργήθηκε με That Quiz — δικτυακός τόπος για τη δημιουργία δοκιμασιών και βαθμολόγησης στα μαθηματικά και σ` άλλα αντικείμενα.