Μικρός κούκος εδάφους - εξέταση
Μικρός κούκος εδάφους
  • 1. Ποια είναι η επιστημονική ονομασία του μικρού κούκου;
A) Cuculus optatus
B) Morococcyx erythropygus
C) Centropus bengalensis
D) Geococcyx californianus
  • 2. Από τι αποτελείται ως επί το πλείστον η διατροφή του μικρού κούκου;
A) Ψάρια
B) Φρούτα
C) Έντομα
D) Σπόροι
  • 3. Πώς προμηθεύεται τροφή ο μικρότερος κούκος;
A) Τροφή στο έδαφος
B) Κυνήγι στον ουρανό
C) Κλοπή από φωλιές
D) Πλιάτσικο από άλλα πτηνά
  • 4. Ποιο είναι το κυρίαρχο χρώμα των φτερών του κούκου του μικρού εδάφους;
A) Κόκκινο
B) Καφέ
C) Λευκό
D) Μαύρο
  • 5. Ποια είναι η πιθανή απειλή για τον πληθυσμό του μικρού κούκου;
A) Εισαγόμενα αρπακτικά
B) Απώλεια οικοτόπων
C) Κλιματική αλλαγή
D) Παράνομο κυνήγι
  • 6. Ποια είναι η κατάσταση διατήρησης του μικρού κούκου;
A) Υπό εξαφάνιση
B) Εξαφανισμένο
C) Ελάχιστη ανησυχία
D) Κρίσιμα απειλούμενο
  • 7. Πώς επικοινωνεί ο κούκος με άλλα είδη του είδους του;
A) Φωνές
B) Κουνάει ουρά
C) Επίδειξη φτερών
D) Χορός
  • 8. Ποια είναι η κοινωνική δομή του μικρού κούκου;
A) Μοναχική
B) Ιεραρχική
C) Δέσμευση ζεύγους
D) Αποικιακή
  • 9. Ποιο χαρακτηριστικό του μικρού κούκου βοηθάει στο καμουφλάζ;
A) Αιχμηρό ράμφος
B) Φωτεινά κόκκινα φτερά
C) Μακριά φτερά ουράς
D) Κρυπτικός χρωματισμός
Δημιουργήθηκε με That Quiz — η παραγωγή δοκιμασιών στα μαθηματικά με στοιχεία για άλλες θεματικές ενότητες.