A) Felis catus B) Panthera leo C) Leptailurus serval D) Acinonyx jubatus
A) Ασία B) Αυστραλία C) Νότια Αμερική D) Αφρική
A) Έρημοι B) Grasslands C) Βουνά D) Τροπικά δάση
A) Lions B) Λύκοι C) Κροκόδειλοι D) Αετοί
A) 20-25 χρόνια B) 5-7 χρόνια C) 10-12 χρόνια D) 15-18 ετών
A) Κλιματική αλλαγή B) Αρπαγή C) Απώλεια οικοτόπων D) Λαθροθηρία
A) Αντιλόπη B) Τρωκτικά C) Πουλιά D) Ψάρια
A) 1 B) 2-4 C) 8-10 D) 5-7
A) Κοντή ουρά B) Μικρά αυτιά C) Μακριά πόδια D) Αμβλύ νύχια
A) Υπό εξαφάνιση B) Κρίσιμα απειλούμενο C) Ελάχιστη ανησυχία D) Ευάλωτο
A) Κουτάβι B) Fawn C) Cub D) Γατάκι
A) Αποικία B) Αγέλη C) Μοναχική D) Συσκευασία
A) 3 B) 1 C) 4 D) 2
A) Φυτοφάγα B) Παντοφάγος C) Εντομοφάγα D) Σαρκοφάγος
A) Χώρες της υποσαχάριας Αφρικής B) Βόρεια Αμερική C) Ασία D) Αυστραλία
A) 30–40 εκατοστά (12–16 ίντσες) B) 54–62 εκατοστά (21–24 ίντσες) C) 70–80 εκατοστά (28–31 ίντσες) D) 100–120 εκατοστά (39–47 ίντσες)
A) 25–35 κιλά (55–77 λίβρες) B) 3–6 κιλά (7–13 λίβρες) C) 50–70 κιλά (110–154 λίβρες) D) 9–18 κιλά (20–40 λίβρες)
A) Ζέβρα B) Γίββωνας C) Αφρικανικό ποντίκι των λιβαδιών D) Αφρικανικός ελέφαντας
A) Αίγυπτος B) Νότια Αφρική C) Νιγηρία D) Κένυα
A) Ποτέ; B) Μόνο όταν είναι εντελώς ανήλικα; C) Μετά από το διαχωρισμό τους από τη μητέρα τους; D) Πριν αναπτύξουν τους μόνιμους δόντια τους;
A) Ένα βαθύ μουγκρητό B) Ένα τσιριχτό κελάηδημα C) Ένα δυνατό βρυχηθμό D) Ένα βαρύ βρυχηθμό
A) 1986 B) 1997 C) 2010 D) 2006
A) Μήνα προσέγγιση B) Δώδεκα μηνών προσέγγιση C) Εξαμηνου προσέγγιση D) Τρεις εβδομάδες προσέγγιση
A) Χρησιμοποιώντας αδένες που εκκρίνουν άρωμα στα πόδια τους. B) Ξυσώντας τα δέντρα. C) Με κόπρανα και σάλιο. D) Μόνο μέσω φωνητικών εκφράσεων.
A) 80–97% B) 50–70% C) 10–20% D) 30–40%
A) Επτά B) Ένας C) Τρεις D) Πέντε
A) Ο Charles Darwin B) Ο Johann Christian Daniel von Schreber το 1776 C) Ο Gregor Mendel D) Ο Carl Linnaeus
A) Λευκό B) Καφέ C) Γκρι D) Μαύρο
A) Η ράτσα Siamese. B) Η ράτσα Savannah. C) Η ράτσα Bengal. D) Η ράτσα Persian.
A) Εννέα έως δώδεκα μήνες B) Δύο έως τρεις μήνες C) Έξι έως οκτώ μήνες D) Ένας μήνας
A) Φρούτα B) Φύλλα C) Φλοιός D) Χόρτα
A) Κατά τη γέννηση B) Όταν είναι έξι μηνών C) Μετά από έναν μήνα D) Όταν φτάσουν στην ηλικία της ενηλικίωσης
A) Φόβος B) Ευλαβιστικότητα C) Δεξιότητες κυνηγιού D) Επιθετικότητα
A) Στην ηλικία των έξι μηνών B) Έξι μήνες μετά τη γέννηση C) Δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση D) Έναν μήνα μετά τη γέννηση
A) Πάνω από 2 μέτρα (6 πόδια και 7 ίντσες) B) Ακριβώς 1,5 μέτρο (4 πόδια και 11 ίντσες) C) Κάτω από 1 μέτρο (3 πόδια) D) Περίπου 3 μέτρα (9 πόδια και 10 ίντσες)
A) Εθνικό Πάρκο Mudumu B) Εθνικό Πάρκο Luambe C) Περιοχή Dinder–Alatash D) Εθνικό Πάρκο Khaudum
A) Χρησιμοποιώντας την ακοή της B) Μέσω της όσφρησης C) Με τη χρήση ηχοεντοπισμού D) Μόνο με την όραση
A) Ένα όνομα από μια αφρικανική φυλή B) Ένας γαλλικός όρος για ζώο με σποτάκια C) Μια λατινική λέξη για μικρή γάτα D) (lobo-) cerval, που σημαίνει «λύγκος» στα πορτογαλικά
A) Δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο της CITES B) Παράρτημα III C) Παράρτημα I D) Παράρτημα II
A) Σαβάνα B) Πράσινα λιβάδια C) Βρομβιότοποι D) Ερημικές περιοχές
A) Συχνά ομαδικά κυνήγια B) Τακτικές μάχες για την υπεράσπιση της επικράτειας C) Συνεχής φωνητική επικοινωνία D) Ελάχιστη κοινωνική αλληλεπίδραση
A) Αλγερία B) Τυνησία C) Μαρόκο D) Ναμίμπια
A) Μία ή δύο φορές το χρόνο, ανάλογα με την περιοχή. B) Μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. C) Κάθε μήνα. D) Μόνο την άνοιξη. |