Test TEMA 1 NAT L'UNIVERS
Contribuido por: Jaume

  • 1. Quina gran explosió va donar lloc a l’univers fa 13700 milions d’anys?
A) La Supernova
B) El Big Bang
C) El Big Ben
  • 2. De quin color és una estrela jove que emet molta energia i calor?
A) Roja
B) Blava
C) Groga
  • 3. Quina diferència hi ha entre una estrela i un planeta?
A) El planeta no emet energia
B) La estrela no emet energia
C) Ningun dels dos emeten energia
  • 4. Com s’anomena el moviment que fan els planetes al voltant del Sol?
A) Rotació
B) Moviment elicoidal
C) Translació
  • 5. Quina és la estrela més propera a la Terra?
A) Mart
B) La Lluna
C) El Sol
  • 6. Com s’anomena la nostra galàxia?
A) El braç d'Orió
B) La Via Làctea
C) La Osa Major
  • 7. Es vertader que un any llum, és la distància que recorre la llum en un any?
A) Fals
B) Vertader
  • 8. Com s’anomena el planeta més proper a la Terra?
A) Mercuri
B) Venus
C) Mart
  • 9. Com es diu la ciència que s’ocupa d’estudiar tot el que ocorre a l’univers?
A) Astrologia
B) Astronomia
C) Cosmonàutica
  • 10. Quin és el planeta més gran del nostre Sistema Solar?
A) Júpiter
B) Saturn
C) Venus
  • 11. Com s’anomena el moviment que fa la Terra al voltant del seu eix?
A) Rotació
B) Translació
C) Moviment elicoidal
  • 12. Què afirma el model geocèntric que fou considerat durant casi dos mil•lennis?
A) La Terra està situada al centre de L'Univers
B) El Sol està situat al centre de L'Univers
C) La Terra es plana
  • 13. Quan una estrela mor en una gran explosió, com s’anomena?
A) Supernova
B) nana blanca
C) Big Bang
  • 14. Quants kilòmetres té una Unitat Astronòmica (UA)
A) 150.000.000 km
B) 300.000 km
C) 180.000.000 km
  • 15. Qui va ser el primer astrònom en proposar el model Heliocèntric?
A) Copèrnic
B) Ptolomeu
C) Galileu Galilei
  • 16. Quants planetes hi ha en el nostre Sistema Solar?
A) Vuit
B) Set
C) Nou
  • 17. Quin aparell utilitzen els astrònoms per observar l’univers?
A) El Telescopi
B) El Microscopi
C) Les lents de contacte
  • 18. Quin és el combustible que utilitza una estrela per a emetre llum pròpia?
A) Hidrogen
B) Nitrogen
C) Heli
  • 19. Com és diu al conjunt de planetes, satèl•lits, cometes i asteroides que giren al voltant del Sol ?
A) Galàxia
B) Univers
C) Sistema Solar
  • 20. Quan de temps tarda la Terra en fer el moviment de rotació?
A) 365 dies
B) 365 dies i 6 hores
C) 24 hores
  • 21. Com s’anomena el satèl•lit de la Terra?
A) Orió
B) El Sol
C) La Lluna
  • 22. A quina velocitat viatja la llum per l'espai?
A) 150.000.000 m/s
B) 300.000 m/s
C) 180.000.000 m/s
  • 23. L’orbita de la Terra és; circular, triangular, el•líptica o lineal ?
A) Triangular
B) El·líptica
C) Cicrular
D) Lineal
  • 24. Quants dies dura la translació de la Terra ?
A) 365 dies
B) 27 dies
C) 24 hores
  • 25. Què afirma el model heliocèntric?
A) La Terra està situada al centre de L'Univers
B) La Terra es plana
C) El Sol està situada al centre de L'Univers
  • 26. Els planetes Interiors o Terrestres són?
A) Júpiter,Saturn, Urà i Neptú
B) Saturn, Mart, Venus, Mercuri
C) Mercuri, Venus, Terra i Mart
  • 27. Els planetes exteriors o gasosos són?
A) Júpiter,Saturn, Urà i Neptú
B) Saturn, Mart, Venus, Mercuri
C) Mercuri, Venus, Terra i Mart
  • 28. Quins planetes no tenen Satèl·lits
A) Mercuri i Venus
B) Terra i Jupiter
C) Saturn i Mart
  • 29. Qui va ser el primer astrònom en proposar el model Geocèntric?
A) Copèrnic
B) Ptolomeu
C) Galileu Galilei
  • 30. Els observatòris astronòmics a diferència dels telescopis a l'espai ens proporcionen imatges sense interferències
A) Vertader
B) Fals
Otros exámenes de interés :

Clave

1.B   2.B   3.A   4.C   5.C   6.B   7.B   8.C   9.B   10.A   11.A   12.A   13.A   14.A   15.A   16.A   17.A   18.A   19.C   20.C   21.C   22.B   23.B   24.A   25.C   26.C   27.A   28.A   29.B   30.B  

Examen creado con That Quiz — donde se hacen ejercicios de matemáticas y más.