![]()
A) Macaca B) Chlorocebus C) Cercopithecus D) Papio
A) Amèrica del Nord B) Àsia C) Àfrica D) Austràlia
A) Matinal B) Còpia C) Herada D) Grups
A) Són animals molt sociables. B) Són animals solitaris. C) Són herbívors. D) Són animals nocturns.
A) Grup B) Cabal C) Tropa D) Reial
A) 10-15 anys B) 20-30 anys C) 40-50 anys D) 5-7 anys
A) Construint tancats B) Plantant arbres C) Col·locant estàtues de babuins D) Mitjançant marques olfactives
A) 7 B) 3 C) 9 D) 5
A) Cua llarga B) Envergadura C) Pelatge brillant D) Canins grans
A) Primates B) Ocells C) Insectes D) Rèptils
A) Per espantar depredadors B) Per cantar C) Per emmagatzemar aliments D) Per atreure parelles
A) El mandril de Guinea. B) El mandril chacma. C) El mandril hamadria. D) El mandril oliva.
A) El babuí hamadria. B) El babuí oliva. C) El babuí chacma. D) El babuí Kinda.
A) Cocodrils del Nil, lleopards, lleons i hienes. B) Tigres, taurons i serps. C) Coiotes, guineus i mussols. D) Llops, óssos i àguiles.
A) Els babuins dormen en camps oberts. B) Els babuins dormen en forats sota terra. C) Els babuins dormen als arbres, o sobre penya-segats o roques elevades. D) Els babuins dormen en coves.
A) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament nou mesos. B) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament tres mesos. C) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament sis mesos. D) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament un any.
A) Almofades de les natges. B) Coixinets de pell. C) Callositats isquiàtiques. D) Almofades dèrmiques.
A) Dimorfisme sexual. B) Monomorfisme sexual. C) Homomorfisme sexual. D) Polimorfisme sexual.
A) El babuí hamadria. B) El babuí de Kinda. C) El babuí oliva. D) El babuí chacma.
A) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement abans d'arribar a la maduresa sexual. B) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement després d'arribar a la maduresa sexual. C) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement després de tenir descendència. D) Normalment, els mascles romanen al grup de naixement durant tota la seva vida.
A) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement després d'arribar a la maduresa sexual. B) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement després de tenir descendència. C) La majoria de les femelles romanen al mateix grup durant tota la seva vida. D) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement abans d'arribar a la maduresa sexual.
A) Els babuins determinen les relacions de dominància observant el comportament alimentari. B) Els babuins determinen les relacions de dominància mitjançant combats físics. C) Els babuins poden determinar les relacions de dominància a través d'interaccions vocals. D) Els babuins determinen les relacions de dominància observant el comportament de neteja mútua.
A) El búfal de l'Àfrica del Sud B) El cocodril del Nil C) La serp negra (mamba negra) D) La cobra africana de roca
A) Ecosistema del Serengeti B) Ecosistema de Maasai Mara C) Ecosistema d'Amboseli D) Ecosistema de Tsavo
A) Aproximadament 500 grams B) Aproximadament 300 grams C) Aproximadament 600 grams D) Aproximadament 400 grams
A) Ràbia B) Gripe C) Febre hemorràgica viral (Ebola) D) Mycobacterium tuberculosis
A) Bebes tríplices B) Bebes quàdruples C) Bebes bessons D) Bebes individuals
A) Atelids B) Cercopitècids C) Hominids D) Pongínids
A) Sense dents canines visibles. B) Musells llargs i semblants als dels gossos, amb dents canines afilades. C) Musells pelosos amb dents toves. D) Cara curta i plana, sense dents.
A) Ulls B) Glotes C) Cos D) Cua
A) Rosegadors B) Fruits C) Herbes D) Murcièlags frugívors
A) Grups només de femelles B) Grups amb un únic mascle C) Pares aïllades D) Grups mixts
A) Ra B) Osiris C) Anubis D) Babi
A) Elecció de parella B) Falta d'estructura social C) Absència de mascles D) Aïllament dels grups
A) Buscar ajuda de les femelles. B) Escapar. C) Portar els nadons. D) Ignorar la lluita. |