A) Felis catus B) Acinonyx jubatus C) Panthera leo D) Leptailurus serval
A) Ausztrália B) Ázsia C) Dél-Amerika D) Afrika
A) Esőerdők B) Sivatagok C) Grasslands D) Hegyek
A) Oroszlánok B) Farkasok C) Sasok D) Krokodilok
A) 5-7 év B) 20-25 év C) 10-12 év D) 15-18 év
A) Tompa karmok B) Kis fülek C) Rövid farok D) Hosszú lábak
A) Madarak B) Halak C) Antilop D) Rágcsálók
A) 2 B) 1 C) 4 D) 3
A) Orvvadászat B) Ragadozás C) Élőhelyveszteség D) Éghajlatváltozás
A) Rovarevő B) Növényevő C) Húsevő D) Mindenevő
A) Magányos B) Colony C) Csomag D) Csorda
A) 5-7 B) 2-4 C) 8-10 D) 1
A) Kölyök B) Cub C) Cica D) Fawn
A) Kritikusan veszélyeztetett B) Sebezhető C) Legkevésbé aggályos D) Veszélyeztetett
A) Ausztrália B) Szubszaharai országok C) Észak-Amerika D) Ázsia
A) 100–120 cm (39–47 hüvelyk) B) 54–62 cm (21–24 hüvelyk) C) 30–40 cm (12–16 hüvelyk) D) 70–80 cm (28–31 hüvelyk)
A) 50–70 kg (110–154 font) B) 3–6 kg (7–13 font) C) 9–18 kg (20–40 font) D) 25–35 kg (55–77 font)
A) A hallás segítségével B) Echolokációval C) A szaglás segítségével D) Kizárólag a látás alapján
A) Pontosan 1,5 méter (4 láb 11 hüvelyk) B) 2 méternél (6 láb 7 hüvelyk) magasabb C) 1 méternél (3 láb) alacsonyabb D) Körülbelül 3 méter (9 láb 10 hüvelyk)
A) Csak hangok segítségével. B) Széklettel és nyáladzással. C) Fák karcolásával. D) A mancsukon található illatmirigyek használatával.
A) Minden hónapban. B) Csak a téli hónapokban. C) Évente egyszer vagy kétszer, a régióktól függően. D) Csak tavasszal.
A) Két-három hónap B) Egy hónap C) Kilenc-tizenkét hónap D) Hat-nyolc hónap
A) Tizenkét hónapos kor B) Háromhetes kor C) Hat hónapos kor D) Egy hónapos kor
A) Egy francia kifejezés, ami foltos állatot jelent B) (lobo-) cerval, ami portugálul gepárdot jelent C) Egy latin szó, ami kis macskát jelöl D) Egy afrikai törzs neve
A) Gregor Mendel B) Carl Linnaeus C) Charles Darwin D) Johann Christian Daniel von Schreber, 1776-ban
A) Öt B) Három C) Egy D) Hét
A) 'Finom, érzékeny macska' B) 'Erdőlakó' C) 'Foltokkal díszített szépség' D) 'Gyors vadász'
A) 2010 B) 1986 C) 2006 D) 1997
A) Tamaság B) Félelemkészség C) Vadászösztön D) Aggresszivitás
A) Dél-Afrika B) Nigéria C) Egyiptom D) Kenya
A) Fekete B) Szürke C) Barna D) Fehér
A) Tunézia B) Marokkó C) Algéria D) Namíbia
A) Szavanna B) Mocsarak C) Félsivatagos területek D) Trópusi esőerdők
A) Dinder–Alatash B) Luambe Nemzeti Park C) Khaudum Nemzeti Park D) Mudumu Nemzeti Park
A) Rendszeres területi harcok B) Korlátozott társas interakció C) Folyamatos vokalizáció D) Gyakori csoportos vadászat
A) Egy mély morajlás B) Egy hangos ordítás C) Egy magas hangú csivitelés D) Egy mély, búgó hang
A) 50–70% B) 80–97% C) 10–20% D) 30–40%
A) Afrikai elefánt B) Zsiráf C) Afrikai füvespatka D) Zebr
A) Amikor felnőnek B) Egy hónap múlva C) Amikor hat hónaposak D) A születéskor
A) Kéreg B) Fű C) Levél D) Gyümölcsök
A) A születés után hat hónappal B) A születés után két héttel C) Hat hónapos korban D) A születés után egy hónappal
A) Mielőtt megkapják a végleges állkapocsfogukat B) Miután elhagyják az anyjukat C) Csak akkor, ha teljesen felnőttek D) Soha
A) I. melléklet B) III. melléklet C) II. melléklet D) Nem szerepel a CITES listáján
A) A bengáli macska fajta B) A perzsa macska fajta C) A szavanna macska fajta D) A sziam macska fajta |