A) Chlorocebus B) Cercopithecus C) Macaca D) Papio
A) Austràlia B) Àfrica C) Àsia D) Amèrica del Nord
A) Herada B) Grups C) Matinal D) Còpia
A) Són animals nocturns. B) Són herbívors. C) Són animals solitaris. D) Són animals molt sociables.
A) Grup B) Tropa C) Cabal D) Reial
A) 20-30 anys B) 5-7 anys C) 40-50 anys D) 10-15 anys
A) Mitjançant marques olfactives B) Plantant arbres C) Col·locant estàtues de babuins D) Construint tancats
A) 3 B) 9 C) 7 D) 5
A) Canins grans B) Pelatge brillant C) Envergadura D) Cua llarga
A) Insectes B) Primates C) Rèptils D) Ocells
A) Per atreure parelles B) Per espantar depredadors C) Per emmagatzemar aliments D) Per cantar
A) El mandril hamadria. B) El mandril chacma. C) El mandril oliva. D) El mandril de Guinea.
A) El babuí chacma. B) El babuí oliva. C) El babuí Kinda. D) El babuí hamadria.
A) Coiotes, guineus i mussols. B) Tigres, taurons i serps. C) Cocodrils del Nil, lleopards, lleons i hienes. D) Llops, óssos i àguiles.
A) Els babuins dormen en coves. B) Els babuins dormen en camps oberts. C) Els babuins dormen en forats sota terra. D) Els babuins dormen als arbres, o sobre penya-segats o roques elevades.
A) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament nou mesos. B) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament tres mesos. C) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament un any. D) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament sis mesos.
A) Almofades dèrmiques. B) Coixinets de pell. C) Callositats isquiàtiques. D) Almofades de les natges.
A) Dimorfisme sexual. B) Polimorfisme sexual. C) Monomorfisme sexual. D) Homomorfisme sexual.
A) El babuí oliva. B) El babuí hamadria. C) El babuí de Kinda. D) El babuí chacma.
A) Normalment, els mascles romanen al grup de naixement durant tota la seva vida. B) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement abans d'arribar a la maduresa sexual. C) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement després de tenir descendència. D) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement després d'arribar a la maduresa sexual.
A) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement després de tenir descendència. B) La majoria de les femelles romanen al mateix grup durant tota la seva vida. C) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement abans d'arribar a la maduresa sexual. D) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement després d'arribar a la maduresa sexual.
A) Els babuins determinen les relacions de dominància observant el comportament alimentari. B) Els babuins determinen les relacions de dominància observant el comportament de neteja mútua. C) Els babuins poden determinar les relacions de dominància a través d'interaccions vocals. D) Els babuins determinen les relacions de dominància mitjançant combats físics.
A) El cocodril del Nil B) La serp negra (mamba negra) C) El búfal de l'Àfrica del Sud D) La cobra africana de roca
A) Ecosistema d'Amboseli B) Ecosistema de Maasai Mara C) Ecosistema de Tsavo D) Ecosistema del Serengeti
A) Aproximadament 400 grams B) Aproximadament 500 grams C) Aproximadament 300 grams D) Aproximadament 600 grams
A) Ràbia B) Febre hemorràgica viral (Ebola) C) Mycobacterium tuberculosis D) Gripe
A) Bebes quàdruples B) Bebes tríplices C) Bebes bessons D) Bebes individuals
A) Atelids B) Pongínids C) Hominids D) Cercopitècids
A) Sense dents canines visibles. B) Musells llargs i semblants als dels gossos, amb dents canines afilades. C) Cara curta i plana, sense dents. D) Musells pelosos amb dents toves.
A) Glotes B) Cua C) Ulls D) Cos
A) Rosegadors B) Murcièlags frugívors C) Fruits D) Herbes
A) Pares aïllades B) Grups només de femelles C) Grups amb un únic mascle D) Grups mixts
A) Osiris B) Ra C) Babi D) Anubis
A) Aïllament dels grups B) Elecció de parella C) Falta d'estructura social D) Absència de mascles
A) Ignorar la lluita. B) Portar els nadons. C) Buscar ajuda de les femelles. D) Escapar. |