A) Sciurus carolinensis B) Tamias striatus C) Marmota monax D) Sylvilagus floridanus
A) Roślinożerny B) Mięsożerny C) Owadożerne D) Wszystkożerny
A) Australia B) Europa C) Ameryka Północna D) Azja
A) 3 B) 5 C) 7 D) 2
A) Zima B) Jesień C) Lato D) Wiosna
A) Wokalizacje i mowa ciała B) Układy taneczne C) Ruchy anten D) Zmiany kolorów
A) Hibernacja B) Migracja C) Sezon zbiorów D) Sezon lęgowy
A) Lasy B) Oceany C) Góry D) Pustynie
A) Język Ojibwe B) Niemiecki C) Francuski D) Łacina
A) Mieszkaniec lasu. B) Mały wspinacz drzew. C) Osoba, która zjeżdża z drzew głową do dołu. D) Zwierzę w paski.
A) Wiewiórka pręgowana B) Wiewiórka ruda wschodnia C) Pracownik obsługi z prążkami D) Wspinacz drzew
A) 60 cm (24 cali) B) 45 cm (18 cali) C) Około 30 cm (12 cali) D) 15 cm (6 cali)
A) Czerwono-brązowy B) Szary C) Biały D) Czarny
A) Nie posiada kłów. B) Ma o dwa zęby mniej. C) Ma ostrzejsze siekacze. D) Ma więcej zębów trzonowych.
A) Cztery B) Pięć C) Sześć D) Trzy
A) Nie, zmienia się wraz z wiekiem. B) Tak, nie ma żadnych zewnętrznych różnic, z wyjątkiem okresu płodności. C) Tak, ale tylko w kolorze. D) Nie, różni się w zależności od pory roku.
A) Każdego miesiąca B) Nigdy C) Trzy razy D) Raz lub dwa razy
A) Budują swoje nory nad ziemią. B) Używają liści do zakrywania wejścia. C) Przenoszą ziemię w policzkach. D) Kopią bardzo szybko.
A) Johann Illiger B) Mark Catesby C) John Burroughs D) Carl Linnaeus
A) Pomruk B) Ćwierkanie C) Wycie D) Ryk
A) 200 B) 75 C) 130 D) 50
A) Zabawa B) Rozmnażanie C) Zimowanie D) Poszukiwanie pożywienia
A) Życie w dużych koloniach B) Bycie bardzo towarzyskim C) Życie samotnicze D) Ciągłe wędrówki
A) Zwiększają swoją aktywność. B) Wpadają w długi sen zimowy. C) Migrują do cieplejszych obszarów. D) Budują większe nory.
A) Do ośmiu lat B) Dziesięć lat C) Mniej niż rok D) Pięć lat
A) Sokoły B) Kojoty C) Lisy D) Ryby
A) Muchy z rodzaju Cuterebra B) Włosogłówki C) Tasiemce D) Glisty |