Mathematics
  • 1. Two hundred and fifty one
A) 251
B) 205
C) 2051
  • 2. A dozen roses
A) 13roses
B) 12roses
C) 24roses
  • 3. 2 multiply 12
A) 14
B) 24
C) 12
  • 4. How many 4s are in 16
A) 6
B) 2
C) 4
  • 5. 100 subtract 50
A) 40
B) 60
C) 50
  • 6. Seventy five
A) 57
B) 705
C) 75
  • 7. One hundred
A) 101
B) 1001
C) 100
  • 8. 20
A) Twelve
B) Towel twenty
C) Twenty
  • 9. One hundred and thirty five
A) 1035
B) 135
C) 10035
  • 10. ___ are equal parts of a whole
A) Fraction
B) Factory
C) Factor
  • 11. One half is written as
A) 1/2
B) 1/4
C) 1/6
  • 12. 42+36
A) 78
B) 87
C) 28
  • 13. 23+15+30
A) 18
B) 680
C) 68
  • 14. 50-20
A) 300
B) 30
C) 13
  • 15. 1/2 of 6
A) 6
B) 3
C) 2
  • 16. 1/2 of 20
A) 4
B) 10
C) 100
  • 17. 8*2
A) 69
B) 60
C) 16
  • 18. 4*7
A) 208
B) 18
C) 28
  • 19. In Nigeria we use notes called ___
A) Euro
B) Pounds
C) Naira
  • 20. ___ and ____ are tools for taking measurement
A) Square and circle
B) Pound and gram
C) Ruler and measuring tape
  • 21. ___ is the number of square units that cover a flat space
A) Circle
B) Area
C) Rectangle
  • 22. A square has __ sides
A) 2
B) 3
C) 4
  • 23. ____ is how heavy an object is
A) Capacity
B) Length
C) Weight
  • 24. ___ is the distance between point A and B
A) Length
B) Area
C) Data
  • 25. ___ is instrument for weighing
A) Scale
B) Yardstick
C) Ruler
  • 26. How many student are in your class
A) 20
B) 13
C) 4
  • 27. How many months are in a year
A) 12
B) 23
C) 28
  • 28. Which month come after May
A) January
B) July
C) June
  • 29. 5*4
A) 20
B) 12
C) 200
  • 30. 4*4
A) 65
B) 16
C) 60
Answer Key
1.A   2.B   3.B   4.C   5.C   6.C   7.C   8.C   9.B   10.A   11.A   12.A   13.C   14.B   15.B   16.B   17.C   18.C   19.C   20.C   21.B   22.C   23.C   24.A   25.A   26.C   27.A   28.C   29.A   30.B  
Created with That Quiz — where a math practice test is always one click away.