mathematics
  • 1. Lines consist of ____sets
A) 8
B) 7
C) 5
D) 9
E) 6
  • 2. There are ____types of angles
A) 5
B) 6
C) 2
D) 4
E) 3
  • 3. A rectangle has ____lines of symmetry
A) 6
B) 5
C) 3
D) 4
E) 2
  • 4. A circle ○ has ____Lines of symmetry
A) 5
B) 3
C) 7
D) Infinite
E) 2
  • 5. Jasmine has a bag with 3 video cassettes, 4 marbles, 7 books and 1 orange; i) what is the ratio of books to marbles? ii) what is the ratio of video cassettes to the total number of items in the bag
A) 7:4 and 3:15
B) 1:4 and 7:15
C) 3:4 and 2:15
D) 4:4 and 4:15
E) 4:7 and 15:7
  • 6. Solve for n; 1/2 = n/4
A) n = 8
B) n = 2
C) n = 0
D) n = 3
E) n =5
  • 7. A triangle has ____equal sides
A) 5
B) 4
C) 6
D) 3
E) 2
  • 8. A square □ has ____90° angles
A) 5
B) 1
C) 3
D) 3
E) 4
  • 9. A rectangle has ____Parallel sides
A) 2
B) 1
C) 6
D) 4
E) 5
  • 10. What is the place value of 8651
A) Thousands, hundreds, tens and ones
B) Tens, thousands, hundreds and ones
C) Hundreds, thousands, tens and ones
D) Hundreds, tens, thousands and ones
E) Tens, hundreds, thousands and ones
  • 11. What is the place value of 6 in 8651
A) Hundreds
B) Hundredths
C) Tens
D) Thousands
E) Ones
  • 12. There are total of 5 children, 3 out of five are girls; what is the fraction of girls?
A) 5/3
B) 5/5
C) 3/5
D) 2/5
E) 5/2
  • 13. What types of fractions are 3/4, 3 4\4 and 5/4
A) Improper, mixed and proper fractions
B) Mixed, proper and improper fractions
C) Proper, mixed and improper fractions
D) Mixed, improper and proper fractions
E) Improper, proper and mixed fractions
  • 14. Find the equivalent fractions of the following; 24/27 and 66/176
A) 8/9 and 3/8
B) 6/9 and 2/8
C) 4/9 and 7/8
D) 3/9 and 5/8
E) 2/9 and 2/8
  • 15. Change the following fractions to decimals; 3/5 and 5/1000
A) 0.6 and 0.005
B) 0.5 and 0.005
C) 0 8 and 0.005
D) 0.7 and 0.005
E) 0.9 and 0.005
  • 16. Obtuse angle is an angle that measures more than _____but less than _____
  • 17. A reflex angle measures between ____ to _____degrees
  • 18. Two numbers have the ratio 2:3. The larger is 30, more than 1/2 of the smaller. Find the numbers
A) 40 and 45
B) 45 and 45
C) 35 and 45
D) 30 and 45
E) 20 and 45
  • 19. How many vertex does a square has?
A) None of the above
B) 3
C) 6
D) 4
E) 5
  • 20. What are the four types of fractions?
  • 21. Change the following fractions to decimals; 3/5, 93/50 and 7/10
  • 22. Add the following fractions; 2 1/2, +3 3/8
  • 23. Subtract the following fractions; 3 5/8 - 1 1/4
  • 24. Bola invest #100 at a 5% annual rate for one year. What is the interest?
  • 25. Arrange the following fractions in ascending order; 1/2, 3/4, 1/3, 2/3
  • 26. Muhammad borrowed #3000 to buy a computer at 9% interest for 4 years. How much money did he have to pay back?
A) 4080
B) 4040
C) 4015
D) 4050
E) 4010
  • 27. What are lines of symmetry
  • 28. Define angles
  • 29. In simple interest, I= prt means?
Answer Key
1.C   2.A   3.E   4.D   5.A   6.B   7.E   8.E   9.A   10.A   11.A   12.C   13.C   14.A   15.A   16. 90°and 180°   17. 180 to 360 degrees   18.D   19.D   20. Unit fractions, proper fractions, improper fractions and mixed fractions   21. 0.6, 1.86 and 0.7   22. 5 7/8   23. 2 3/8   24. I = 5   25. 1/3, 1/2, 2/3, 3/4   26.A   27. Lines of symmetry are the axis or imaginary lines that passes through the centre of a shape or object and divides it into identical halves   28. Angles are shapes formed by two lines or rays diverging from a common point.   29. Interest =principal × Rate ×Time  
Created with That Quiz — where test making and test taking are made easy for math and other subject areas.