NUMERACY
  • 1. I am a number after 13
A) 14
B) 15
C) 12
  • 2. Counting in tens 10, 20, 30, 40 and
A) 60
B) 50
C) 70
  • 3. 2 tens is equal to
A) 30
B) 20
C) 40
  • 4. 5 more than 3 is 8 while 7 less than 2 is
A) 5
B) 4
C) 6
  • 5. 62 in words is
A) sixty two
B) sixteen two
C) six two
  • 6. What is the missing number 5, 10, 15, 20 and
A) 30
B) 25
C) 35
  • 7. Which of these is an odd number
A) 25
B) 24
C) 21
  • 8. How many units are in 29?
A) 9 units
B) 5 units
C) 2 units
  • 9. Even numbers end with 0, 2, 4, 6 and
A) 3
B) 7
C) 8
  • 10. 4 + _____ = 10
A) 2
B) 6
C) 5
  • 11. One of the currency/money used across the world is
A) kobo
B) naira
C) dollar
  • 12. Number before 100 is
A) 97
B) 99
C) 98
  • 13. In Nigeria, some denominations of naira are N5, N10, N20, N50 and
A) N52
B) N100
C) N15
  • 14. There are 3 red birds and 7 blue birds. How many birds in all?
A) 11
B) 12
C) 10
  • 15. 46 is the same as
A) 4 units 6 tens
B) 4 tens 6 units
C) 4 hundreds 6 units
  • 16. One of these is not an even number
A) 15
B) 18
C) 16
  • 17. We can save our money in bank , at home and in
A) piggy bank
B) chicken bank
C) goat bank
  • 18. Fran has 7 cars. She gave 4 away. How many cars does she have left?
A) 3
B) 5
C) 4
  • 19. N10 plus N20 is equal to
A) N35
B) N10
C) N30
  • 20. The number after 199 is
A) 300
B) 200
C) 400
Answer Key
1.A   2.B   3.B   4.A   5.A   6.B   7.C   8.A   9.C   10.B   11.C   12.B   13.B   14.C   15.B   16.A   17.A   18.A   19.C   20.B  
Created with That Quiz — the math test generation site with resources for other subject areas.