English language
  • 1. From letter A-C, choose the correct sentence
A) A sharks are dangerous
B) The sharks is dangerous
C) The sharks are dangerous
  • 2. From letter A-C, choose the correct sentence
A) Food at the restaurant is better than the food here
B) Food at the restaurant is better than a food herr
C) Food at the restaurant is better than an food here
  • 3. From letter A-C, choose the correct sentence
A) Here is the biscuit for you
B) Here is an biscuit for you
C) Here is a biscuit for you
  • 4. Determiners can serve as a variety of purposes in sentences and can have different meanings
A) Unsure
B) False
C) True
  • 5. All Determiners are used to clarify a noun or noun phrase
A) False
B) True
C) Unsure
  • 6. Place the cup ___the table
A) In
B) On
C) At
  • 7. She is standing____the two boys
A) Between
B) Beneath
C) Inside
  • 8. I told her to come ____4o'clock
A) At
B) In
C) By
  • 9. The man look ____the east
A) Towards
B) Through
C) To
  • 10. The thief escaped____the window
A) By
B) Through
C) Towards
  • 11. Please shut the window to keep out the bugs
A) Imperative sentence
B) Declarative sentence
C) Explanatory sentence
  • 12. The boy walked home
A) Imperative sentence
B) Explanatory sentence
C) Declarative sentence
  • 13. Why does the sun shine?
A) Interrogative sentence
B) Declarative sentence
C) Explanatory sentence
  • 14. How well he sings!
A) Interrogative sentence
B) Explanatory sentence
C) Declarative sentence
  • 15. Today is monday,
A) Is it?
B) Wasn't it?
C) Isn't it?
  • 16. He does not know,
A) Did he?
B) Didn't he?
C) Does he?
  • 17. Mofe likes Amala,
A) Did she?
B) Doesn't she?
C) Didn't she?
  • 18. You may be coming back,
A) Mayn't you?
B) Will you?
C) May you?
  • 19. They couldn't do it,
A) Could they?
B) Couldn't they?
C) Can't they?
  • 20. We aren't late
A) Are we?
B) Were we?
C) Aren't we?
  • 21. Define clause And list the two types of clauses
  • 22. Define Homonyms and give two examples
  • 23. Divide the following into subject and predicate. 'The sun rises in the east'
  • 24. Divide the following into subject and predicate. "Ojo is a very clever boy"
  • 25. Divide the following into subject and predicate. "My brother sent me a gift"
  • 26. Divide the following into subject and predicate. "Eze ate the juicy apple"
  • 27. Define voicelist the two types of voices with three examples each
  • 28. What are homophones?
  • 29. Give four examples of homophones
  • 30. What is a question tag?
Answer Key
1.C   2.A   3.C   4.C   5.B   6.B   7.A   8.A   9.C   10.B   11.A   12.C   13.A   14.B   15.C   16.C   17.B   18.A   19.A   20.A   21.    22.    23.    24.    25.    26.    27.    28.    29.    30.   
Created with That Quiz — where a math practice test is always one click away.