Body Systems Sun School
  • 1. The body system that brings oxygen to body cells and removes waste gas.
A) Immune System
B) Skeletal System
C) Respiratory System
D) Muscular System
  • 2. The body system that breaks down food for fuel.
A) Skeletal System
B) Digestive System
C) Circulatory System
D) Respiratory system
  • 3. The body system made up of bones.
A) Skeletal System
B) Circulatory System
C) Muscular System
D) Respiratory
  • 4. The body system that moves blood through the body.
A) Circulatory System
B) Respiratory System
C) Muscular System
D) Digestive system
  • 5. The body system that senses your surroundings
A) Digestive System
B) Nervous System
C) Respiratory System
D) Immune System
  • 6. The body system that provides movement
A) Muscular System
B) Skeletal System
C) Digestive System
D) Respiratory System
  • 7. Parts of this system include the heart, blood, and blood vessels.
A) Respiratory System
B) Muscular System
C) Circulatory System
D) Digestive System
  • 8. Parts of this system include Esophagus, stomach, intestines
A) Digestive
B) Immune
C) Respiratory
D) Circulatory
  • 9. Which organ is not part of the digestive system?
A) mouth
B) esophagus
C) kidneys
D) stomach
  • 10. Which body system controls all the other systems?
A) Nervous
B) Immune
C) Respiratory
D) Circulatory
  • 11. This system protects you from diseases
A) Circulatory
B) Immune
C) Digestive
D) Nervous
  • 12. Your heart is a muscle
A) True
B) False
  • 13. All of your body systems work together
A) True
B) False
  • 14. Which of these organs is not vital (you can live without it)
A) lungs
B) brain
C) gallbladder
D) heart
  • 15. All of your organs are made of cells
A) False
B) True
Answer Key
1.C   2.B   3.A   4.A   5.B   6.A   7.C   8.A   9.C   10.A   11.B   12.A   13.A   14.C   15.B  
Created with That Quiz — the site for test creation and grading in math and other subjects.