The Armadillo from Amarillo Comprehension
  • 1. It seemed like it took forever, but we ______________ arrived at the airport.
A) converse
B) eventually
C) universe
D) homeward
  • 2. When the teenagers _______________ too much in class, they get into trouble.
A) converse
B) homeward
C) sphere
D) eventually
  • 3. On which ______________ do you find the United States?
A) eventually
B) converse
C) homeward
D) continent
  • 4. The new globe in our classroom is a giant _____________.
A) eventually
B) converse
C) sphere
D) continent
  • 5. The Earth is just a tiny part of the ______________.
A) converse
B) sphere
C) eventually
D) universe
  • 6. The astronauts, after visiting the moon, turned the spaceship _____________.
A) universe
B) sphere
C) homeward
D) continent
  • 7. All of the following are reasons that this selection is a fantasy except ________.
A) it presents factual information
B) its purpose is to entertain
C) the characters are unreal
D) the events can't really happen
  • 8. Sasparillo leaves home because he wants to ______.
A) explore the world
B) visit Brillo
C) see a city
D) climb a tower
  • 9. Who is Brillo?
A) a zookeeper
B) an armadillo
C) a wild turkey
D) an eagle
  • 10. Sasparillo feels that the land near Amarillo is too _____.
A) wet and hot
B) flat and cool
C) high and cool
D) hilly and hot
  • 11. In this selection, Austin, Abilene, and Lubbock are places in _____.
A) Arkansas
B) Louisiana
C) Texas
D) California
  • 12. Sasparillo wants to ride on the eagle's back to _______.
A) take a rest from walking
B) feel the cool air up high
C) get a bigger view of the land
D) see how it feels to fly
  • 13. After they see the city of Amarillo, Sasparillo and Eagle next see the __________.
A) North American continent
B) United States of America
C) state of Texas
D) planet Earth
  • 14. Which of the following could not happen in real life?
A) Texas being one of the fifty states
B) craters existing on the moon
C) an eagle flying fast enough to catch a rocket ship
D) a rocket shuttle heading into space
  • 15. How does Armadillo finally get to see where in the world he is?
A) He climbs up canyon walls.
B) He rides on a spaceship into outer space.
C) He goes to the top of the tallest building in San Antonio.
D) He gets Eagle to give him a ride.
  • 16. How does Armadillo change after he sees where he is on Earth?
A) He wants to travel alone again.
B) He wants to travel to more places.
C) He is ready to go home.
D) He and Eagle stop being friends.
  • 17. Which word best tells about Armadillo?
A) lazy
B) jealous
C) scared
D) curious
  • 18. What is the most important thing Sasparillo learns from his traveling?
A) how rockets are launched
B) where his place in the world is
C) how many planets there are
D) how thin the air in space is
Students who took this test also took :

Answer Key
1.B   2.A   3.D   4.C   5.D   6.C   7.A   8.A   9.B   10.D   11.C   12.C   13.C   14.C   15.B   16.C   17.D   18.B  
Created with That Quiz — where a math practice test is always one click away.