Quiz on 10c Gravity, Fluid Motion, and Work
  • 1. Which of the following states that any two objects in the universe without exception, attract each other?
A) Law of Universal Gravitation
B) Bernoulli's Principle
C) Law of Conservation of Matter and Energy
D) Law of Conservation of Momentum
  • 2. The amount of gravitational pull between two objects depends on two things. What are they?
A) mass and distance between the objects
B) density and mass of the the two objects
C) distance between the two objects and the amount of time it takes to get from one to the other
D) momentum and density between the two objects
  • 3. What is the formula for momentum?
A) Momentum = distance divided by time
B) Momentum = mass times velocity
C) Momentum = force times distance
D) Momentum = mass divided by density
  • 4. Which of the following states that the total momentum of the objects that interact does not change?
A) Law of Universal Gravitation
B) Bernoulli's Principle
C) Law of Conservation of Momentum
D) Law of Conservation of Matter and Energy
  • 5. Which of the following is the upward force exerted by a fluid on a submerged object?
A) momentum
B) gravity
C) buoyant force
D) density
  • 6. What is the formula for density?
A) Density = force times distance
B) Density = mass times velocity
C) Density = gravity x mass
D) Density = mass divided by volume
  • 7. Which of the following states that the pressure exerted by a moving stream of fluid is less than the pressure of the surrounding fluid?
A) Law of Universal Gravitation
B) Bernoulli's Principle
C) Law of Conservation of Momentum
D) Law of Conservation of Matter and Energy
  • 8. Which of the following terms describes using a force to move an object a distance, when both the force and the motion of the object are in the same direction?
A) Momentum
B) Work
C) Density
D) Buoyancy
  • 9. It is possible to do work, but have no motion.
A) False
B) True
  • 10. Is work being done: A mother carries her baby from room to room.
A) Yes
B) No
  • 11. What is the SI unit of work?
A) kgxm/s2
B) Joule
C) Meter-Newton
D) Newton
  • 12. If a woman pushes a pile of cardboard 10 meters with a force of 2 N, how much work has she done?
A) 20 N
B) 5 kgxm/s2
C) 20 J
D) 5 J
Students who took this test also took :

Answer Key

1.A   2.A   3.B   4.C   5.C   6.D   7.B   8.B   9.A   10.B   11.B   12.C  

Created with That Quiz — the site for test creation and grading in math and other subjects.