water cycle and atmosphere quiz
  • 1. What part of the water cycle involves plants and trees giving off water to the atmosphere
A) condensation
B) evaporation
C) precipitation
D) transpiration
  • 2. Water that is stuck under ground is called
A) ground water
B) infiltration
C) condensation
D) surface runoff
  • 3. The process of water soaking into the ground is called
A) evaporation
B) surface runoff
C) ground water
D) infiltration
  • 4. Water that moves off the land into a larger body of water like a river, stream, ocean, or lake is known as
A) ground water
B) transpiration
C) surface runoff
D) percolation
  • 5. Rain, snow, sleet, and hail are also known as
A) transpiration
B) precipitation
C) condensation
D) evaporation
  • 6. When water is heated by the sun it turns from a liquid form to a ______________ form in the process of evaporation
A) gas
B) ice
C) solid
D) liquid
  • 7. The process of a cloud forming after water vapor turns back into liquid water is known as
A) evaporation
B) surface runoff
C) transpiration
D) condensation
  • 8. The layer of the atmosphere where humans and animals are located is the ...
A) Troposphere
B) Mesosphere
C) Exosphere
D) Stratosphere
  • 9. The layer of the atmosphere where meteors burn is the ...
A) Thermosphere
B) Troposphere
C) Stratosphere
D) Mesosphere
  • 10. The very top of this layer is the beginning of space...
A) Troposphere
B) Mesosphere
C) Thermosphere
D) Exosphere
  • 11. This layer is the coldest layer
A) Thermosphere
B) Troposphere
C) Exosphere
D) Mesosphere
  • 12. This layer is the hottest layer, having temperatures in the thousands degrees
A) Troposphere
B) Exosphere
C) Mesosphere
D) Thermosphere
  • 13. This layer is where planes and jets fly
A) Exosphere
B) Thermosphere
C) Mesosphere
D) Troposphere
  • 14. This layer is where the international space station is found
A) Exosphere
B) Mesosphere
C) Thermosphere
D) Stratosphere
  • 15. Satellites are found in this layer(s)
A) Troposphere
B) Mesosphere
C) Thermosphere
D) All layers
Students who took this test also took :

Answer Key

1.D   2.A   3.D   4.C   5.B   6.A   7.D   8.A   9.D   10.D   11.D   12.D   13.D   14.D   15.D  

Created with That Quiz — the math test generation site with resources for other subject areas.