MEDICAL ENGLISH 2
  • 1. Are blood parts, except:___________
A) Red blood cell
B) plasma
C) Clot
D) Platelet
  • 2. The hospital doesn´t have any blood that is ____________with the patient´s blood.
A) Universal
B) compatible
C) Type
D) transfusion
  • 3. Layer of the skin that lies beneath the epidermis
A) dermis
B) epidermis
C) hypodermis
D) subcutaneous
  • 4. What is true about the hypodermis?
A) It is damaged by abrasions.
B) It lies between the dermis and the epidermis
C) It holds subcutaneous fat
D) It is the outermost layer of the skin.
  • 5. Which of the following is not caused by external trauma to the skin?
A) a scrape
B) acne
C) an abrasion
D) a contusion
  • 6. A discolored area of skin caused by external trauma
A) pimple
B) abrasion
C) pore
D) contusion
  • 7. The innermost layer of the skin
A) hypodermis
B) subcutaneous
C) dermis
D) epidermis
  • 8. A tubular structure in the skin that produces sweat
A) pimple
B) pore
C) contusion
D) fat
  • 9. The outermost layer of the skin
A) dermis
B) skin
C) hypodermis
D) epidermis
  • 10. The hypodermis is a layer of skin directly beneath the
A) subcutaneous
B) skin
C) epidermis
D) dermis
nervous brain label
  • 11. Look at the image of the brain and choose the name of number 8
A) medulla oblongata
B) cerebellum
C) spinal cord
D) occipital lobe
  • 12. Neurons only transmit information through electrical signals
A) false
B) true
  • 13. Together they form the central nervous system
A) brain and spinal cord
B) spine and backbone
C) neurons and vertebrae
D) nerves and vertebrae
  • 14. An involuntary and immediate movement in response to a stimulus
A) sensory
B) reflex
C) motor
D) reflexes
  • 15. The optic _______ transmits information from the eye to the brain.
A) network
B) reflex
C) nerve
D) sensor
  • 16. A neural ______is capable of great amounts of information processing.
A) bundle
B) reflex
C) network
D) neuron
endocrine system label
  • 17. Choose the number of the pituitary gland according to the image.
A) 2
B) 5
C) 3
D) 1
  • 18. The _______of the endocrine system work together to control many bodily functions.
A) hormones
B) glands
C) adrenaline
  • 19. Which of the following is not controlled by the pituitary gland.
A) hunger
B) growth
C) sexual functions
D) blood pressure
  • 20. Where is the pineal body located?
A) above the kidney
B) below the hypothalamus.
C) in the neck
D) in the brain
  • 21. Part of the brain that connects the nervous system with the endocrine system
A) hypothalamus
B) pons
C) medulla oblongata
  • 22. He is not producing enough ____to control his sleep cycle.
A) melatonin
B) adrenaline
C) cortisol
D) prolactin
  • 23. A method of birth control that prevents fertilization of the egg cell.
A) fertility
B) contraceptive
C) fertilization
  • 24. The sexual act in which the male penis enters the female vagina
A) infertility
B) intercourse
C) fertilization
D) contraception
  • 25. The male and female _____ produce different sex cells
A) gonads
B) ovaries
C) testes
D) cells
  • 26. Every ________person should be aware of contraceptive use.
A) birth control
B) sexually active
C) sexually inactive
  • 27. Using a ________ reduces but doesn´t eliminate the chance of STD transmission.
A) birth control
B) contraceptive
C) condom
D) pill
  • 28. Are crystal-like structures in urine that are very painful to pass.
A) kidney stones
B) minerals
C) wastes
D) casts
  • 29. Unneeded substances produced by the body.
A) waste
B) vitamins
C) casts
D) kidney stones
  • 30. The doctor was concerned about the patient´s poor _____ of urine
A) waste
B) cast
C) minerals
D) flow
  • 31. The patient used painkillers to _____ the stones with minimal disconfort
A) flow
B) pass
C) eliminated
first aid jpg
  • 32. According to the guide: Bleeding wounds should be wrapped with a bandage.
A) False
B) True
first aid jpg
  • 33. According to the guide: Use running water to cool burns
A) False
B) True
first aid jpg
  • 34. The guide mentions some first aid techniques, which are:
A) CPR, rescue breathing.
B) Lacerations and burns
C) chest compressions and artificial breathing
D) pressure and shock therapy
first aid jpg
  • 35. A first aid procedure involving a chest compression and artificial breathing.
A) CPR
B) shock
C) pulse
D) Rescue breathing
first aid jpg
  • 36. A first aid procedure involving providing air for someone who has stopped breathing, but still has a heartbeat.
A) Shock
B) Rescue breathing
C) CPR
D) pulse
  • 37. I am trained in basic____________techniques
A) wound
B) assess
C) first aid
D) pressure
  • 38. The nurse used stitches to close the ____
A) burn
B) wound
C) injured
D) wounded
  • 39. Unit of mass equal to one millionth of a gram
A) mg
B) mcg
C) mEq
  • 40. Please put two ____saline solution in each eye every morning
A) gtt
B) gots
C) droplet
  • 41. Given four times per day
A) QOD
B) QID
C) QH
D) BID
  • 42. Given every other day
A) QOD
B) QH
C) BID
D) QID
  • 43. Given as needed
A) QH
B) QID
C) PRN
D) TID
  • 44. Given twice per day
A) AC
B) BID
C) QOD
D) QHS
  • 45. Is the ____ for this medicine sublingual or P.O?
A) dosage
B) injection
C) route of administration
D) intramuscular
Answer Key
1.C   2.B   3.A   4.C   5.B   6.D   7.A   8.B   9.D   10.D   11.B   12.A   13.A   14.B   15.C   16.C   17.A   18.B   19.A   20.D   21.A   22.A   23.B   24.B   25.A   26.B   27.C   28.A   29.A   30.D   31.B   32.A   33.B   34.A   35.A   36.B   37.C   38.B   39.B   40.A   41.B   42.A   43.C   44.B   45.C  
Created with That Quiz — a math test site for students of all grade levels.