Papa Tells Chita a Story Comprehension
  • 1. Picking fresh blackberries is fun until you get scratched and cut from the ____________.
A) colonel
B) weary
C) brambles
D) stumbling
  • 2. The ____________ commanded his troops to march into battle.
A) urgent
B) weary
C) soldier
D) colonel
  • 3. Everyone cheered when a ___________ marched down the street.
A) brambles
B) stumbling
C) outstretched
D) soldier
  • 4. We were ____________ after a long day of testing in class.
A) soldier
B) weary
C) urgent
D) stumbling
  • 5. Dad's arms were _____________ to show he wanted a hug.
A) outstretched
B) weary
C) urgent
D) stumbling
  • 6. The tired boys were ____________ down the rocky trail.
A) brambles
B) urgent
C) stumbling
D) outstretched
  • 7. When he fell and broke his arm, he needed ___________ medical care.
A) outstretched
B) urgent
C) weary
D) colonel
  • 8. Chita likes her special time with Papa because she ________.
A) gets out of doing the dishes
B) can help Papa in his office
C) likes the stories Papa tells
D) tells Mama to hurry with the dishes
  • 9. Papa works as a ________.
A) cowboy
B) teacher
C) storyteller
D) doctor
  • 10. In this story, Papa fights in _______.
A) World War II
B) The Spanish War
C) the Civil War
D) The American War
  • 11. Chita knows so much about Papa's story ahead of time because she has _______.
A) heard it many times.
B) read ahead of him.
C) seen it before
D) read it before
  • 12. Where does Papa's story take place?
A) Cuba
B) Mexico
C) United States
D) Africa
  • 13. In Papa's story, the problem for the colonel is he didn't have enough _______.
A) soldiers and supplies
B) supplies and medicine
C) weapons and supplies
D) soldiers and pouches
  • 14. The colonel's problem is solved because Papa volunteers to ________.
A) swim with alligators to prove he is brave
B) find the materials in the swamp on his own
C) take a secret letter to the other troops
D) use his knowledge to make supplies
  • 15. Papa convinced the colonel that he was the _______ soldier.
A) fastest
B) strongest
C) smartest
D) bravest
  • 16. Majestic was a _______.
A) soldier
B) bird
C) snake
D) horse
  • 17. Papa probably had a pouch made of oilskin in the story because oilskin is _________.
A) old
B) waterproof
C) pretty
D) hard
  • 18. In the story Papa tells, where does he try to sleep that night?
A) close to the water
B) on the high hill
C) in the swamp
D) in an eagle's nest
Students who took this test also took :

Answer Key
1.C   2.D   3.D   4.B   5.A   6.C   7.B   8.C   9.D   10.B   11.A   12.A   13.A   14.C   15.D   16.D   17.B   18.D  
Created with That Quiz — a math test site for students of all grade levels.