Romeo and Juliet (Act II)
Contributed by: Caves

  • 1. Unwieldy means:
A) comfortable
B) disgusting
C) awkward
D) clever
  • 2. A monologue is a/an:
A) a figure of speech
B) a speech made by one character in a play
C) a conversation between two characters in a play
D) a poetry written in unlined lines
  • 3. The awareness of a contrast between the way things seem and the way they are is:
A) soliloquy
B) allusion
C) analogy
D) irony
  • 4. How does Juliet speak, yet say nothing?
A) sending a messenger
B) with her eyes
C) writing a letter
D) sign language
  • 5. Romeo's comparison of Juliet to the sun is an example of a/an:
A) imagery
B) monologue
C) analogy
D) irony
  • 6. How does Romeo say that he got to her balcony?
A) The nurse let him in.
B) He climbed the wall.
C) He was lifted by love's wings.
D) He broke into the house.
  • 7. Juliet sends the nurse to Romeo for what purpose?
A) to ask if he still wants to be married
B) to confirm his love
C) to find out a time for the wedding
D) to give him a wedding gift
  • 8. Where is Juliet suppposed to be going when she in fact gets married?
A) confession
B) a friend's
C) Romeo's house
D) school
  • 9. The vile offer of marriage from Paris disgusted Juliet. What does vile mean?
A) valuable
B) sincere
C) clever
D) repulsive
  • 10. How long is the nurse away before returning?
A) 1 hour
B) half and hour
C) 1 day
D) 3 hours
  • 11. Friar Laurence agrees to marry Romeo and Juliet because:
A) He realizes that they are in love.
B) He knows that they will not live long.
C) He believes it will end the family feud.
D) Romeo is very persuasive.
  • 12. "The grey-eyed morn smiles on the frowning night." This is an example of what type of literary term?
A) simile
B) metaphor
C) personification
D) analogy
  • 13. Having superior strength is:
A) vile
B) cunning
C) unwieldy
D) predominant
  • 14. Juliet's change of mind about marriage is an example of what type of irony?
A) dramatic
B) situational
C) poetic
D) verbal
  • 15. What does Friar Laurence mean when he says, "Therefore, love moderately; long love doth so"?
A) There is no such thing as lasting love.
B) Only give your love to few people.
C) True love takes time.
D) Love never lasts.
Students who took this test also took :

Answer Key

1.C   2.B   3.D   4.B   5.C   6.C   7.C   8.A   9.D   10.D   11.C   12.C   13.D   14.B   15.C  

Created with That Quiz — where test making and test taking are made easy for math and other subject areas.