Force & Motion
  • 1. Who developed 3 laws about motion and the theory of gravity?
A) Newton
B) Mendel
C) Watson and Crick
D) Bush
  • 2. Inertia depends on?
A) distance
B) time
C) rainbows
D) mass
  • 3. Motion is the change in...
A) position
B) time
C) volume
D) mass
  • 4. How far an object travels measured in meters is...
A) time
B) distance
C) mass
D) volume
  • 5. Speed depends on...
A) volume
B) position
C) distance and time
D) velocity
  • 6. Any object that has mass and takes up space is...
A) time
B) energy
C) a vacuum
D) matter
  • 7. What causes an object to move or accelerate?
A) force
B) distance
C) time
D) motion
  • 8. A characteristic of all matter that depends on mass is called...
A) inertia
B) direction
C) flexibility
D) color
  • 9. When an object changes speed or direction, it has...
A) volume
B) mass
C) direction
D) acceleration
  • 10. How long it takes for an object to change position is called..., measured in seconds.
A) direction
B) time
C) mass
D) temperature
Students who took this test also took :

Answer Key

1.A   2.D   3.A   4.B   5.C   6.D   7.A   8.A   9.D   10.B  

Created with That Quiz — the math test generation site with resources for other subject areas.