Table of Contents
Contributed by: Kirkendall

  • 1. What is the name of the chapter that begins on page 41?
A) Endangered Birds
B) Prehistoric Birds
C) Bird Nests
D) Glossary
  • 2. You want to teach your pet canary to sing. Where would you look?
A) Page 23
B) Page 70
C) Page 8
D) Page 62
  • 3. Where would you look to find more about a hummingbird's nest?
A) Page 17
B) Page 23
C) Page 62
D) Page 41
  • 4. Where would you look to find more about the American Eagle?
A) Page 17
B) Page 70
C) Page 8
D) Page 62
  • 5. On which pages might you find information about what a spider thinks about?
A) p. 1-3
B) p. 33-56
C) p. 12-32
D) p. 4-10
  • 6. Which chapter has information about how Jumping Spiders hunt?
A) Chapter 1
B) Chapter 3
C) Chapter 2
D) Chapter 4
  • 7. In which chapter would you be most likely to find information about how some people react to spiders when they suddenly see them?
A) Chapter 1
B) Chapter 4
C) Chapter 2
D) Chapter 3
  • 8. What is the title of longest chapter?
A) Favorite Methods of Scaring Intruders Away.
B) What's in the Mind of a Spider?
C) Catching Bugs and How to Wrap Them Up.
D) Web Spinning: An All-Time Favorite Activity!
  • 9. How many pages contain information about turtles?
A) 4
B) 7
C) 3
D) 2
  • 10. On which pages will you read about eggs?
A) 3, 11, 19, 26, 30, 34, 38
B) 3, 4, 34
C) 3, 4, 36
D) 3, 9, 10, 27, 30, 36
  • 11. On which pages can you read about both alligators and crocodiles?
A) 3, 4, 36
B) 26-39
C) 3, 4, 34
D) 3, 4
  • 12. How are the topics arranged in an index?
A) alphabetically
B) by page number
C) how interesting they are
D) by topic
  • 13. How many chapters are in this book?
A) 4
B) 5
C) 7
D) 6
  • 14. On what page can you read about worker bees?
A) 12
B) 7
C) 5
D) 2
  • 15. What will you find if you turn to page 14?
A) Who is the queen bee.
B) What you will find in a beehive.
C) How bees dance.
D) How honey is made.
  • 16. How many pages contain information about playground equipment?
A) 3
B) 2
C) 6
D) 5
  • 17. On which pages will you read the rules for Foursquare?
A) 13
B) 14, 15
C) 3-6
D) 5, 15
  • 18. On which pages can you read about both Red Rover and Hopscotch?
A) 5
B) 9-11
C) 15
D) 3-6
  • 19. What game will you learn about by reading pages 16-20?
A) dodge ball
B) red rover
C) leap frog
D) hopscotch
  • 20. What type of song is "Skip to My Lou"?
A) poem
B) Pop Song
C) Mother Goose Rhyme
D) American Folk Song
  • 21. On what page will you find a picture to use for storytelling?
A) 14
B) 12
C) 10
D) 6
  • 22. On what page will you find a Mother Goose rhyme?
A) 12
B) 6
C) 4
D) 10
  • 23. Who is the author of "Rain"?
A) A.G. Deming
B) M.S. Cranstoun
C) Garth Henry
D) J.E. Evans
  • 24. How many pages contain information about orb weavers?
A) 7
B) 5
C) 6
D) 3
  • 25. On which pages can you read about tarantulas?
A) 3
B) 19-22
C) 12-16
D) 23-26
Students who took this test also took :

Answer Key

1.A   2.A   3.C   4.A   5.A   6.A   7.B   8.A   9.D   10.D   11.D   12.A   13.C   14.B   15.D   16.B   17.B   18.A   19.A   20.D   21.B   22.D   23.C   24.D   25.B  

Created with That Quiz — the site for test creation and grading in math and other subjects.