Ecosystems
  • 1. Feeds on the remains of once living things.
A) decomposer
B) predator
C) herbivore
D) omnivore
  • 2. An animal that only eats plants for food.
A) vegivore
B) carnivore
C) herbivore
D) ominivore
  • 3. An animal that eats both plants and animals.
A) decomposer
B) omnivore
C) carnivore
D) hungry
  • 4. The start of food chain begans with _________.
A) a lion
B) humans
C) plants
D) the sun
  • 5. Many food chains that are linked together are called a ________________.
A) food web
B) food string
C) food circles
D) food link
  • 6. One kind of producer is a _________________.
A) spider
B) plant
C) fish
D) cricket
  • 7. An example of an herbivore would be a ___________________.
A) praying mantis
B) elephant
C) cat
D) wolf
  • 8. ________________is the dying out of all living things of a certain kind.
A) Environment
B) Endangered
C) Decomposer
D) Extinction
  • 9. The three basic things you need to live are food, water and ____________.
A) the ocean
B) trees
C) air
D) soil
  • 10. An example of a decomposer would be ____________________.
A) a bird
B) a tree
C) mold
D) a person
  • 11. Carnivores only eat _________________.
A) meat
B) fish
C) grass
D) food
  • 12. The direction an arrow faces in a food chains points to who is ___________________.
A) eats plants
B) eats meat
C) getting eaten
D) doing the eating
  • 13. Everything that surrounds and affects a living thing is called ______________________.
A) a home
B) an environment
C) a shelter
D) a pond
  • 14. A predator is an animal that is hunted.
A) True
B) False
  • 15. A behavior or body parts that helps living things to survive in it's environment is called_______________________.
A) prey
B) a consumer
C) adaptations.
D) a producer
Students who took this test also took :

Answer Key

1.A   2.C   3.B   4.D   5.A   6.B   7.B   8.D   9.C   10.C   11.A   12.D   13.B   14.B   15.C  

Created with That Quiz — where a math practice test is always one click away.