Science Vocabulary: The Sun and Planets
  • 1. An orbit is a ____________.
A) path
B) organ
C) street
D) island
  • 2. Including Pluto (which may or may not be a true planet), how many planets are there?
A) five
B) nine
C) ten
D) seven
  • 3. The solar system is made up of the ____________ and all of the objects around it.
A) Sun
B) Orbit
C) Planet
D) Moon
  • 4. A planet is a large body of gas or ____________ that orbits the sun.
A) lunar
B) cloud
C) air
D) rock
  • 5. Earth is the __________ planet from the sun.
A) second
B) fourth
C) third
D) fifth
  • 6. The sun is a ___________ because it is a hot, glowing ball of gases.
A) star
B) planet
C) satelite
D) moon
  • 7. Which planets are the first and eight planet?
A) Earth and Pluto
B) Mercury and Neptune
C) Saturn and Jupiter
D) Mars and Venus
  • 8. What is a tool that is used to gather light to make faraway objects look closer?
A) telegraph
B) microwave
C) microscope
D) telescope
  • 9. A curved piece of glass is called a _____________.
A) ball
B) sphere
C) lens
D) phone
  • 10. Which of the following is not a part of the solar system?
A) the ocean
B) the planets
C) the moon
D) the sun
Students who took this test also took :

Answer Key

1.A   2.B   3.A   4.D   5.C   6.A   7.B   8.D   9.C   10.A  

Created with That Quiz — a math test site for students of all grade levels.